Ingredienser
6 kycklingfiléer
½ dl tamarisoja
½ dl smält matfett
saft av 1 apelsin
1 pressad vitlöksklyfta
4 blötlagda träspett
Jordnötssås:
2 vitlöksklyftor
1 msk röd currypasta
matfett att steka i
1 dl ekologiskt sockerfritt jordnötssmör
500 ml krämig kokosmjölk
1 ekologisk kycklingbuljongtärning
saft av 1 lime
2 msk tamarisoja
2 tsk hackad koriander (på burk)
salt
Instruktioner
Putsa kycklingen och skär i remsor. Blanda tamarisoja, matfett, apelsinsaft och pressad vitlök och marinera kycklingen under några timmar i kylskåp.
Sätt ugnen på 200 °C.
Finhacka vitlöken och fräs den med curryn i lite matfett och tillsätt sedan övriga ingredienser och rör ihop jordnötssåsen.
Låt såsen småputtra i 5 minuter. Smaka av med salt och eventuellt mer soja.
Trä upp kycklingen på spetten. Grilla kycklingen i ugnen, ca 15 minuter, tills den fått fin yta.
Servera gärna alfalfagroddar och blomkålsris till.