Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling Satay med jordnötssås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

6 kycklingfiléer
½ dl tamarisoja
½ dl smält matfett
saft av 1 apelsin
1 pressad vitlöksklyfta
4 blötlagda träspett

Jordnötssås:
2 vitlöksklyftor
1 msk röd currypasta
matfett att steka i
1 dl ekologiskt sockerfritt jordnötssmör
500 ml krämig kokosmjölk
1 ekologisk kycklingbuljongtärning
saft av 1 lime
2 msk tamarisoja
2 tsk hackad koriander (på burk)
salt


Instruktioner

Putsa kycklingen och skär i remsor. Blanda tamarisoja, matfett, apelsinsaft och pressad vitlök och marinera kycklingen under några timmar i kylskåp.
Sätt ugnen på 200 °C.
Finhacka vitlöken och fräs den med curryn i lite matfett och tillsätt sedan övriga ingredienser och rör ihop jordnötssåsen.
Låt såsen småputtra i 5 minuter. Smaka av med salt och eventuellt mer soja.
Trä upp kycklingen på spetten. Grilla kycklingen i ugnen, ca 15 minuter, tills den fått fin yta.
Servera gärna alfalfagroddar och blomkålsris till.