Hej vänner!
Vilket VÄDER vi har va!?
Jag sliter med sista dagarna innan lämning av bokens manu – aaaaaaalltid ute i sista stund…
Jaja, detta är min arbetsplats idag! Men nu har solen dränkt framsidan så jag måste åka och köpa nytt parasoll! 🤣 Det andra gick sönder igår.
Den här rätten kan göras både mild och med hetta, och den blir väldigt god när man serverar den med roliga tillbehör som
banan, vindruvor eller jordnötter. En perfekt rätt att variera med just det som man mår bra av!
Kyckling Satay
- Portioner: 4
Ingredienser
800 g kycklingfiléer
1 msk kokosolja utan smak
½–1 msk gul curry
1 tsk chiliflakes (alt. sambal oelek) salt, peppar
50 g sockerfritt jordnötssmör
1 msk japansk soja
2 msk fibersirap (alt. honung)
1 tsk chilipulver
2 tsk riven ingefära
1 dl grekisk yoghurt (alt. kokosgrädde)
½ dl vatten
1 knippe salladslök
1 lime, saften
1 kruka koriander
Instruktioner
Skär kycklingen i strimlor.
Värm kokosoljan i stekgryta och stek kycklingen på medelvärme tillsammans med gul curry och chiliflakes.
Salta lite. Stek tills kycklingen fått fin färg.
Rör ihop jordnötssmör med soja, fibersirap, chilipulver och ingefära.
Rör ner med kycklingen tillsammans med grekisk yoghurt. Späd med vatten till önskad konsistens.
Låt puttra några minuter. Skiva salladslöken och rör ner den tillsammans med limejuice.
Smaka av med ev. mer sälta och chili.
Servera med hackad koriander, lime och valfria tillbehör.