Hej härliga Ni!
Så roligt att fått lite mer livstecken från er på sistone! Det är kul!
Jag har precis gjort lite mat till Noel & Juni (Alice ska till pojkvännen) och jag och Daniel ska ut och äta med Samone & Martin – ska bli mys!
Först ett tips om att BOBBY’s har 20% på hela sortimentet fram till 30/4!
Kommer tips på söndag! Passa på!
Här har ni en härlig kycklingrätt från min senaste bok Viktminskning med LCHF
Den är både färggrann och smakrik och pryder vilket middagsbord som helst!
Kycklinglårfiléer är smak- rikare än kycklingbröstfiléer, så dem slår jag ett slag för. Om man inte tycker om röd pesto kan man ta exempelvis ajvar relish istället. Man kan även prova att ersätta grädde och crème fraiche med kokosgrädde för en annorlunda smak.
Kyckling och fetaost i röd pestosås
- Portioner: 4
Ingredienser
600 gram kycklinglårfiléer eller kycklingbröstfiléer
2 msk smör eller olja att steka i
salt, peppar
1 gul lök
2 dl svarta kalamataoliver
150 gram fetaost
2 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
4 msk röd pesto
2 vitlöksklyftor
½ röd paprika
färsk persilja
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 °C.
Skär kycklingen i bitar om ca 3 cm. Finhacka löken.
Fräs kycklingen och löken i smör tills de har fått fin färg.
Lägg över kycklingen och löken i en ugnsform. Salta och peppra. Blanda med oliver och feta osten skuren i tärningar. Strö strimlad paprika över.
Koka upp vispgrädde och crème fraiche. Rör ner pesto och finhackad vitlök.
Häll över kycklingen och sätt in i mitten av ugnen i ca 30–40 minuter.
Strö hackad persilja över gratängen innan servering.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
7 kommentarer
Otroligt gott!! En ny favorit här hemma.
Vill prova denna.
Men hur mycket grädde ska det vara? ☺️
Hej! Det står i receptkortet! Hade kommit på samma rad som creme fraîche bara så jag flyttade ner till egen rad 🙂
Som vanligt… Dina recept ser godast ut av alla…
Såg gott ut, men kan inte äta pesto för det innehåller ju nötter
Röd pesto innehåller inte nötter. Den innehåller soltorkade tomater.
Finns nötfri pesto – Matric, är märket. Ingen smakskillnad. Den använder vi i butiksköket. Och som Åse skriver – röd pesto är gjord på soltorkade tomater.