Hej lillörda’!
Redan!
Jag har sovit som en prinsessa i natt och vaknade vid 6:45 och hoppade i träningskläderna direkt och var på gymmet en timme senare. För nu är det jag som steppar upp och packar ner latmasken där den hör hemma.
Nu har jag en deg på jäsning – receptet är ett långpannebröd som jag bakat sedan barnen var små, jag ska pusha ut det sedan till er! Ett gott och enkelt bröd (om man äter det) Jag festar till på det ibland och det är bra att ha i frysen.
Men nu över till dagens recept, den här ”typen” av kyckling i sås hittar ni här sedan tidigare:
Kyckling med soltorkade tomater, oliver och portobello
Citron- och Rosmarinkyckling
Som ni ser är det samma grundrecept som jag sedan bara ändrar kryddning och smaksättning på.
I söndags så blev det spenat, bacon, champinjoner och dijon och så rackarns GOTT!
En så bra rätt som man kan ha till valfritt tillbehör.
Tex: Skiva upp kycklingen och lägg tillbaka i såsen så kan ni servera den till pasta eller tortelloni/pastakuddar.
Funkar till klyftpotatis eller ugnsrostade grönsaker eller till en god grönsallad med fetaost.
Här kommer receptet!
Skriv ut- Portioner: 4
Ingredienser
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk smör
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
140 g Bacon
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 msk dijonsenap
1 msk kycklingfond
ev. lite kinesisk soja
2 rejäla nävar bladspenat
2 dl riven parmesan
Instruktioner
Putsa kycklingfiléerna, krydda dem med tex Vegeta och peppar.
Hetta upp en stekpanna med lite smör/olja.
Stek dem på båda sidor ca 5 minuter på varje sida.
Ta upp och lägg dem på fat så länge.
Finhacka lök, vitlök, skiva champinjoner och stek i lite olja eller smör. Klipp baconet i mindre bitar och stek det knaprigt. Lyft upp baconet till hushållspapper och lägg sedan på fat med lök- och svampfräset.
I samma panna Häll i grädde, creme fraiche, dijonsenap, fond, soja, parmesan och spenat.
Lägg i kycklingen igen och lök. svamp- och baconfräset och låt småputtra i ca 6-7 minuter.
red ev. med lite redning.
Servera med ditt favorittillbehör.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
6 kommentarer
Supergott,härliga smaker 👏👏👏
Låter gott gott! Har kyckling o spenat hemma. Funderade på vad jag skulle hitta på med det.
”Saken är biff” 🤭 blir ditt recept 😋
Hälsning Jeanette J
Vad roligt! Hopps det blir gott!
Låter riktigt gott. Det ska jag göra i helgen. 🤗
Hej Åse,
Låter väldigt smaskigt!
Hur mycket spenat och när ska den i?
Med vänlig hälsning, Cia
Åh hur kunde det falla bort? =) Uppdaterat receptet!