Ingredienser
600 g kycklingfiléer, utbankade och delade i 2 cm strimlor (Jag köper Minutfiléer)
1 gul lökar
2 vitlöksklyftor
smör eller rapsolja att steka i
100 g soltorkade tomater, strimlade
1,5 msk kycklingfond
1 tsk sambal oelek
1/2 msk torkad rosmarin
0,75 dl vitt vin (matlagningsvingår bra)
5 dl grädde
100 g portobello, i strimlor
100 g svarta oliver, skivade
1/2 kruka basilika, bladen
Tillbehör:
Riven parmesan
Valfritt: Grönsaker, ris, potatis eller pasta
Instruktioner
Strimla kycklingfiléerna.
Finhacka lök och vitlök och fräs i smör eller olja. Lägg över i gryta.
Stek kycklingen så den får färg, salta och peppra. Mot slutet låt soltorkade tomater fräsa med. Lägg över i grytan.
Stek portobellon i torr panna, lägg ner en klick smör när vätskan kokat bort. Lägg över i grytan.
Rör ner fond, sambal oelek, vitt vin och grädde. Låt allt puttra ihop i ca 15 minuter.
Blanda ner de skivade oliver och grovt hackad basilika innan servering.
Servera med valfritt tillbehör.