Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling med soltorkade tomater, oliver och portobello


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600 g kycklingfiléer, utbankade och delade i 2 cm strimlor (Jag köper Minutfiléer)
1 gul lökar
2 vitlöksklyftor
smör eller rapsolja att steka i
100 g soltorkade tomater, strimlade
1,5 msk kycklingfond
1 tsk sambal oelek
1/2 msk torkad rosmarin
0,75 dl vitt vin (matlagningsvingår bra)
5 dl grädde
100 g portobello, i strimlor
100 g svarta oliver, skivade
1/2 kruka basilika, bladen
Tillbehör:

Riven parmesan
Valfritt: Grönsaker, ris, potatis eller pasta


Instruktioner

Strimla kycklingfiléerna.
Finhacka lök och vitlök och fräs i smör eller olja. Lägg över i gryta.
Stek kycklingen så den får färg, salta och peppra. Mot slutet låt soltorkade tomater fräsa med. Lägg över i grytan.
Stek portobellon i torr panna, lägg ner en klick smör när vätskan kokat bort. Lägg över i grytan.
Rör ner fond, sambal oelek, vitt vin och grädde. Låt allt puttra ihop i ca 15 minuter.
Blanda ner de skivade oliver och grovt hackad basilika innan servering.
Servera med valfritt tillbehör.