14,1K
YAY!! Freeeeeeedag!! Är ni helgtaggade!? Det är jag! I morgon är det Mello-final – jag har dock inte sett eller hört ett enda bidrag så det blir spännande 😉 Vi syrror och våra män ska träffas och ha lite knyte, så mysigt!
I går åkte Crock Poten fram igen, åh älskar verkligen den!!
Jag älskar både dragon och dijonsenap och har en hel del recept med dessa ingredienser.
Vi drack ett otroligt gott och passande vin till: Pouilly-Fuissé. Finns HÄR.
Sååååååååå gott!!!
Hoppas ni gillar!
Skriv ut
Crocpot-kyckling med senap och dragonsås
- Totaltid: 305
Ingredienser
- 4 kycklingfileer eller kycklinglårfiléer
- 1 tsk salt + svartpeppar
- 4 msk dijon
- 3 msk färsk dragon
- 2 schalottenlökar
- 3 vitlöksklyftor
- Några små morötter (knippen)
- 1 dl kycklingbuljong
- 1,5 dl vispgrädde (eller krämig kokosmjölk)
- eventuell redning
- eventuell tamarisoja
- salt, peppar
- 1 msk färsk dragon
- 1 msk färsk citronjuice
Instruktioner
- Putsa kycklingen och lägg i djup skål tillsammans med dijon, salt och peppar och färsk, hackad dragon. Blanda allt ordentligt och lägg över i crocpoten.
- Finhacka lök och vitlök och skala morötterna. Lägg detta över kycklingen.
- Häll buljongen över och sätt på locket. Koka på ”low” i 5 timmar. Givetvis går det bra att göra denna rätten utan crocpot. Låt då allt småputtra i panna med lock i ca 25-30 minuter.
- När kycklingen är klar, ta upp den och morötterna och lägg på fat under aluminiumfolie.
- Koka upp grädde, buljongen från crocpoten och red eventuellt. Smaka ev av med lite tamarisoja, salt och peppar. Låt allt småputtra tills såsen tjocknat.
- Avsluta med att röra ner färskpressad citronjuice och hackad dragon.
- Lägg kycklingen i en form (eller i crocpotens innerform igen) och häll såsen ovanpå.
- Servera med valfritt tillbehör.
- Förberedelsetid: 5
- Tillagningstid: 300
Näringsinnehåll
- Portioner: 4
Annons för TrendRehab
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
21 kommentarer
5 timmar är för lång tid så testa gärna 4:15-4:30 i stället.
Annars en god rätt som var uppskattad.
Full pott i betyg av hela familjen! Så enkelt & gott! 🤩
Tack för fin feedback! 🙏🏻
Åh, så gott det ser ut!?? Vad är märket på din Crockpot? Hälsningar Elisabeth
Hej! Jag har den här: https://56kilo.se/crockpot
Otroligt gott! ❤
Tack för feedback! 🌟
Blev gott. Använde tinade små kycklingfiléer så de blev klar på drygt på låg. Trodde inte det skulle gå så snabbt.
Stoppar du plastpåse i pottan? Är det sunt?
Nej självklart inte 😉 jag blandar ihop det så, men går lika bra i skål.
Tack för svar Åse. Anledningen till att jag frågade var för att på vissa engelska sidor står det något om ”plastic lining” som somliga har i/över. Tänkte om det var någon variant på sådan. Tur det inte var det i a f.
Aha! Nä det var bara en klantig formulering av mig :)) ändrat i receptet nu.
Behövs inte mer vätska i slowcookern än 1 dl? Nybliven ägare här som undrar om jag ska våga testa ?
Nej det räcker 😉
Hej. Nybliven Slowcookare, tänkte testa ditt kycklingrecept som ser härligt ut. En fråga bara. Kör du kycklingen i en plastpåse i crocken? Är det någon speciell plastpåse i så fall?
Hälsningar,
Peter J
Testade detta recept idag, fast i lite modifierad variant i traktörpanna eftersom jag inte har någon crock-pot. Jättegott! Detta lagar jag fler gånger!
Vi fick en crockpot för ett tag sedan men jag slängde bara in den i ett skåp då jag inte alls visste vad jag skulle göra med den. Kom av en slump in här i förmiddags och såg detta smarriga receptet. For iväg och handlade ingredienserna och väntar nu på att det ska bli klart lagom nog tills ikväll. Det ska bli spännande att smaka men jag är säker på att det är supergott för det doftar fantastiskt i köket!
På tal om kyckling så köpte jag också färsk, men ekologisk. Det tar emot lite när man ser prisskillnaden mot ’vanlig’ men det är definitivt värt det och vi kan äta med gott samvete!
Tack Åse för all den inspiration du ger!
Det här med kyckling tycker jag är knepigt. Den frysta är billig, men är ofta sprutad full med vatten så att den får en väldigt tråkig konsistens och smak. Nuförtiden köper jag alltid färsk, men den är ju betydligt dyrare. Dock är det absolut värt det. Ditt recept låter toppengott!
Köper alltid färsk! Tror absolut det lönar sig i längden! Hoppas du gillar!
Låter jättegott, och gillar den nya funktionen på sidan så man kan skriva ut och spara receptet! Kram