Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling med sambal och ananas


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Ca 600 g kyckling (4 kycklingfiléer)
2 chorizos
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 ml Santa Maria Creamy coconut milk
3 msk tomatpuré
2 tsk sambal oelek
1 hönsbuljongtärning
1 msk tamarisoja
1 röd paprika
3 ananasringar i juice
ekologiskt deodoriserat kokosfett att steka i eller vanligt smör


Instruktioner

Strimla kycklingen. Skär chorizon i slantar. Finhacka lök och vitlök.
Låt allt få färg i stekpanna med smör eller annat matfett.
Häll på kokosmjölken och kryddor, smaka av och lägg sedan i skuren paprika och ananas i mindre bitar.
Låt allt puttra ihop några minuter.
Servera med valfritt tillbehör.