Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling med mozzarella och salami


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 kilo kycklingfiléer
salt, peppar, smör att steka i
150 g champinjoner
3 vitlöksklyftor, rivna
4 dl grädde
1,5 msk kycklingfond
1 msk tamarisoja
3 påsar färsk mozzarella á 125 g
75 g skivad salami
8 soltorkade tomater, strimlad
4 körsbärstomater, halverade
1/2 kruka basilika, bladen


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Dela kycklingfiléerna på längden, stek dem till fin färg i ganska het panna med smör. Salta och peppra. Ta upp på skärbräda. Skiva dem på tvären när de svalnat något.
Skiva champinjoner och stek med vitlök i samma panna som kycklingen, tillsätt eventuellt mer smör. Lägg på fat.
Vispa ur pannan med grädde, fond och tamarisoja. Låt reducera (sjuda) i ca 10 minuter.
Skiva och strimla mozzarella, salami och soltorkade tomater. Lägg kyckling, svamp, mozzarella och salami i en ugnsform, blanda försiktigt. Häll den reducerade och nu något tjockare grädden över. Lägg de halverade tomaterna över.
Sätt in i ugn i ca 20-25 minuter.
Dekorera med basilika och servera.