hej hej på er!
Lillörda’ idag! vad äter ni för gott ikväll?
Här blir det THE FLÄSKFILÉGRYTA – stora dottern kommer em på middag.
Rotade lite i arkivet och hittade den här godingen från 2010.
Älskar brysselkål!
Kyckling med gräddkokt brysselkål
- Portioner: 4
Ingredienser
4 kycklingfiléer
4 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
550 g fryst brysselkål
1–3 tsk Curry
1 msk konc. kycklingfond
Salt, peppar
2 1/2 dl grädde
1 paket bacon
3 msk pinjenötter
Instruktioner
Skiva kycklingfiléerna. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en panna med smör och bryn kycklingen, löken och brysselkålen. Tillsätt curry, fond och grädde och låt koka ihop i 5 minuter. Skiva bacon tunt och bryn i stekpanna tillsammans med pinjenötter. Låt rinna av på hushållspapper, toppa sedan kycklinggrytan och servera.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
5 kommentarer
Bästa godaste någonsin och det tyckte sällskapet med.
Hej
Hur är kolhydrat mängden i denna rätt:)
Mvh linda
Hej, lägger du i brysselkålen fryst?
Ja det kan du göra men jag brukar halvtina först.
Alltså ääälsk på gräddstuvad kål generellt! Jädrans så gott det såg ut! DET ska jag testa nån gång här framöver. Gjorde för övrigt din paprikasoppa härom dagen och den fick stort beröm. Jag börjar tro att just soppa är min specialité……*L* Misslyckas sällan eller aldrig, inte ens när jag svänger ihop något hittepå själv.