Ingredienser
- 1 kilo kycklingfilé
- 1 stor gul lök
- 5 vitlöksklyftor
- smör att steka i
- 2,5 dl grovhackade champinjoner
- 6 dl grädde
- 2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 2 kycklingbuljongtärningar eller 3-4 msk koncentrerad kycklingfond
- 2–3 tsk torkad rosmarin
- 6 hackade soltorkade tomater
- Skal och saft av 1 citron
- 2 dl svarta kalamataoliver
- 1 knippe persilja
- 2 dl riven parmesan
Instruktioner
- Skär kycklingfiléerna i tre delar på längden.
- Stek dem i två omgångar i stekpanna i smör tills de fått lite färg, salta och peppra.
- Lägg över i stor gryta.
- Fräs finhackad gul lök och finhackad vitlök tillsammans med grovhackad svamp i samma panna som kycklingen stektes i, tillsätt eventuellt mer smör.
- Lägg över lök- och svampfräset i grytan. Häll på grädde, soltorkade tomater, riv citronskalet men spara det. Pressa i citronsaften. Krydda med salt, peppar, rosmarin och buljong. Låt småputtra i ca 7-8 minuter. Rör ner oliver, hackad persilja, citronskal och riven parmesan inann servering.