Innehåller annonslänk till Ellos
Hej hej!
Detta åt vi igår – alltså sååååå gott!
Älskar örter i mat, favoritkryddan är timjan men basilika går inte av för hackor!
Älskar mina salt- och pepparkvarnar med batteri! Haha lat som få men de är verkligen så sköna att ha i köket! (HÄR)
Kycklingfilé (strimlad), lök och champinjoner frästes i lite olivolja och sedan ner i gryta.
I min Kitchen Aid mixer så mixade jag nästan en hel kruka basilika med 1 vitlök solo och grädde.
Ner i grytan med färskost, rivet citronskal, vitt vin, buljong, soltorkade tomater etc.
Sedan fick allt puttra ihop i ca 10 minuter.
Oliverna rörde jag ner en stund innan det var klart.
Fääääärdigt!
Till det serverade jag ugnsstekt potatis och rostad palsternacka och en god grönsallad. SLURP!
Mycket gott att riva lite parmesan över också vid servering 😜
Receptet kommer här till er!
Skriv utKyckling i smakrik basilikasås
- Portioner: 6
Ingredienser
800 g kycklingfilé, strimlad
1 gul lök, finhackad
250 g champinjoner, skivade
salt, peppar
2 tsk olivolja
3/4 kruka basilika
1 vitlök solo eller 3 vitlöksklyftor
4 dl grädde eller gräddmjölk
150 g naturell färskost
1 citron, skalet
50 g soltorkade tomater
2 msk dijonsenap
1,5 msk konc. kycklingfond
1 msk tamarisoja
1 dl vitt torrt vin (matlagningsvin går bra)
40 g oliver, svarta urkärnade
Resterande basilika
Instruktioner
Fräs kyckling, lök och champinjoner i oljan. Salta och peppra. Lägg över i gryta.
Mixa 3/4 av basilikakrukan (bladen) i en mixer med grädden och vitlöken. Rör ner i grytan med färskost. Strimla soltorkade tomater, riv citronen och rör ner i grytan med dijonsenap, fond och tamarisoja. Låt allt puttra ihop i 10 minuter. Smaka av. Rör ner oliverna och servera med resterande basilikablad och valfritt tillbehör.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
3 kommentarer
Mycket gott!
Tack för det receptet. Ska lagas. Ha en fin helg!
Detta lät ju helt galet gott! Blir till att testa i helgen. Tack för inspirationen!