God måndag på er!
Vi kör sista veckan i juli nu! Känns märkligt faktiskt, hade önskat ännu mer sol & värme och lite fler äventyr men jag hoppas på en fin augusti. Som det ser ut nu kommer det bli en varm och solig fredag och lördag här så det börjar ju bra!
Jag vaknade upp till mina vackra hortensior från plåtningen igår – hur vacker är inte den här kornblå?
Mamma fyllde som sagt 78 i går och hon kom hit och så festade vi på rekvisitan från fotograferingen hehe – det var en tvärmätt mami som vi satte i taxin sedan!
I lördags festade vi loss på detta! Jag har ett liknande recept på bloggen sedan tidigare insåg jag! Haha! Händer faktiskt ofta att jag utan att veta lyckas göra typ samma 😅
Parmesan, vin och timjan i en gräddig sås med kyckling är ju hur gott som helst!
Även gott att ta in dijon och citron också (och det finns det ju recept på i bloggen)
Här kommer receptet till er!
Skriv utKyckling i Parmesan- och timjansås
- Portioner: 6
Ingredienser
1 kilo kycklingfilé, halverade
salt & peppar
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
smör att steka i
1 kruka timjan, bladen repade
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
100 g färskost
1,5 dl vitt vin
2 msk kycklingfond
2 dl riven parmesan
salt, peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Putsa filéerna och halvera. Lägg i ugnsform, salta och peppra på båda sidor.
Fräs lök och vitlök i smör och lägg över kycklingen.
Rör ihop creme fraiche, grädde, färskost, timjan, vitt vin, kycklingfond och riven parmesan. Smaka av med ev salt och peppar. Häll över kycklingen.
Sätt in i ugn i 30 minuter.
Servera med valfritt tillbehör och lite extra timjan.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
20 kommentarer
Hej, så gott detta låter det vill jag prova!
Vilken permesan ost använder du i receptet?
Märke? Det spelar ingen roll, köp den du vill =)
Okej tack för snabbt svar o en fin blogg! 🙂
😊 tack för att du uppskattar!
Ska man röra ihop alla andra ingredienser kallt eller i kastrull?
Det går bra kallt men enklare att värma upp lite så går det lättare att fördela över kycklingen.
Cook mode hur smart är den👍
Lagade detta till middag idag och wow vad gott det var 👍🏻 Kommer snart att lagas igen 😉
Kan man använda något annat än vin?
Matlagningsvin (om du har hemma) eller lite citronjuice!
Man ska inte bryna filéerna först utan råa direkt i formen?
Det är valfritt! De går ju klara i såsen. Ibland bryner jag innan, ibland inte 🙂
Mmm, väldigt gott!
Vad härligt att höra! Tack för feedback!
Det här receptet ska jag testa imorgon, mums! Så vacker din mor är, kan knappt tro att hon fyllt 78!
Hoppas det smakar! <3
Tack snälla Charlotta, det är hon verkligen!
Nu har vi ätit kycklingen och den var jättegod. Högsta betyg på den!
Kör du med varmluft eller vanlig ugn? 🙂
Tack för en bra blogg
Om det inte står annat så är det vanlig ugn =) Härligt du uppskattar! KRAM
Åh, hittade en påse innerfiléer i mammas frys, och vad passar inte bättre än att testa detta!? Dock med torkade örter, fast det borde ju gå lika bra. Behöver en nystart efter våren/sommaren som inte alls blev som tänkt..
Kram och ha det gott! 💕