Kyckling i Parmesan- och timjansås

av Åse

God måndag på er!

Vi kör sista veckan i juli nu! Känns märkligt faktiskt, hade önskat ännu mer sol & värme och lite fler äventyr men jag hoppas på en fin augusti. Som det ser ut nu kommer det bli en varm och solig fredag och lördag här så det börjar ju bra!

Jag vaknade upp till mina vackra hortensior från plåtningen igår – hur vacker är inte den här kornblå?

Mamma fyllde som sagt 78 i går och hon kom hit och så festade vi på rekvisitan från fotograferingen hehe – det var en tvärmätt mami som vi satte i taxin sedan!

I lördags festade vi loss på detta! Jag har ett liknande recept på bloggen sedan tidigare insåg jag! Haha! Händer faktiskt ofta att jag utan att veta lyckas göra typ samma 😅

Parmesan, vin och timjan i en gräddig sås med kyckling är ju hur gott som helst!
Även gott att ta in dijon och citron också (och det finns det ju recept på i bloggen)

Här kommer receptet till er!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling i Parmesan- och timjansås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.5 från 2 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kilo kycklingfilé, halverade
salt & peppar
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
smör att steka i
1 kruka timjan, bladen repade
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
100 g färskost
1,5 dl vitt vin
2 msk kycklingfond
2 dl riven parmesan
salt, peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Putsa filéerna och halvera. Lägg i ugnsform, salta och peppra på båda sidor.
Fräs lök och vitlök i smör och lägg över kycklingen.
Rör ihop creme fraiche, grädde, färskost, timjan, vitt vin, kycklingfond och riven parmesan. Smaka av med ev salt och peppar. Häll över kycklingen.
Sätt in i ugn i 30 minuter.
Servera med valfritt tillbehör och lite extra timjan.

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

20 kommentarer

Ulla 24 mars, 2024 - 14:04

Hej, så gott detta låter det vill jag prova!
Vilken permesan ost använder du i receptet?

Svara
Åse 24 mars, 2024 - 14:06

Märke? Det spelar ingen roll, köp den du vill =)

Svara
Ulla 24 mars, 2024 - 14:46

Okej tack för snabbt svar o en fin blogg! 🙂

Svara
Åse 24 mars, 2024 - 14:51

😊 tack för att du uppskattar!

Svara
Måns 5 april, 2023 - 13:04

Ska man röra ihop alla andra ingredienser kallt eller i kastrull?

Svara
Åse 6 april, 2023 - 11:12

Det går bra kallt men enklare att värma upp lite så går det lättare att fördela över kycklingen.

Svara
Anders 4 maj, 2024 - 12:36

Cook mode hur smart är den👍

Svara
Elenor 17 januari, 2023 - 20:58

Lagade detta till middag idag och wow vad gott det var 👍🏻 Kommer snart att lagas igen 😉






Svara
Mona 22 mars, 2022 - 19:45

Kan man använda något annat än vin?

Svara
Åse 22 mars, 2022 - 21:06

Matlagningsvin (om du har hemma) eller lite citronjuice!

Svara
Lars 3 januari, 2021 - 01:04

Man ska inte bryna filéerna först utan råa direkt i formen?

Svara
Åse 3 januari, 2021 - 09:58

Det är valfritt! De går ju klara i såsen. Ibland bryner jag innan, ibland inte 🙂

Svara
Elisabeth Beltinge 29 oktober, 2020 - 19:51

Mmm, väldigt gott!

Svara
Åse 30 oktober, 2020 - 16:10

Vad härligt att höra! Tack för feedback!

Svara
Charlotta 12 oktober, 2020 - 09:35

Det här receptet ska jag testa imorgon, mums! Så vacker din mor är, kan knappt tro att hon fyllt 78!






Svara
Åse 12 oktober, 2020 - 09:59

Hoppas det smakar! <3

Tack snälla Charlotta, det är hon verkligen!

Svara
Charlotta 14 oktober, 2020 - 17:56

Nu har vi ätit kycklingen och den var jättegod. Högsta betyg på den!

Svara
sandra 28 augusti, 2020 - 11:24

Kör du med varmluft eller vanlig ugn? 🙂
Tack för en bra blogg

Svara
Åse 28 augusti, 2020 - 19:57

Om det inte står annat så är det vanlig ugn =) Härligt du uppskattar! KRAM

Svara
ÅsaS 27 juli, 2020 - 13:42

Åh, hittade en påse innerfiléer i mammas frys, och vad passar inte bättre än att testa detta!? Dock med torkade örter, fast det borde ju gå lika bra. Behöver en nystart efter våren/sommaren som inte alls blev som tänkt..
Kram och ha det gott! 💕

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.