Ingredienser
2 paket bacon á 140 g
8 kycklingfiléer
salt, peppar
1 msk smör
200 g champinjoner
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
50 g soltorkade tomater
1 dl vitt vin
1 dl vatten
1 msk kycklingfond
1,5 tsk Santa Maria italiensk salladskrydda
1,5 tsk Santa Maria franska örter
1 tsk chiliflakes
2 dl grädde
1 dl creme fraiche (2 dl om ingen crockpot används)
100 g parmesanost
85 g babyspenat (1 liten påse)
Instruktioner
Klipp eller skär baconet i mindre bitar. Stek krispigt. Ta upp baconet men låt 1 msk baconflott ligga kvar i stekpannan.
Salta och peppra kycklingfiléérna lite grann och stek dem på hög värme i stekpannan. De ska bara få fin färg på båda sidor. Ta upp från stekpannan och lägg i crockpoten.
Lägg på bacon och strimlade soltorkade tomater på kycklingen.
Finhacka lök, vitlök, skiva champinjoner. Fräs dem i smör i stekpanna tills de fått fin färg. Vispa ner vin, vatten, kycklingfond. Rör ner chiliflakes, salladskrydda, franska örter. Fördela röran med vätska ovanpå kycklingen i crockpoten och lägg på locket. Låt gå på LÅG/LOW i 4 timmar.
Ta upp kycklingen och lägg på fat så länge. Rör ner grädde, creme fraiche och riven parmesan. Smaka av såsen med eventuellt mer kycklingfond och peppar (men tror inte det behövs)
Rör i babyspenaten och lägg kycklingen i såsen. Fortsätt på low i 2 timmar till.
Servera med valfritt tillbehör.