Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling i krämig ajvarsås i Crockpot


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

800 g kycklingfilé /lårfilé
salt, peppar, paprika
200 g champinjoner
1 gul lök
23 vitlöksklyftor
340 g ajvar (ca) – gärna stark (blir inte starkt)
2 dl creme fraiche
150 g fetaost
1 påse färsk bladspenat (70 g)
salt & peppar


Instruktioner

Skiva svampen. Skala och finhacka löken och vitlöken.
Halvera tomaterna.
Skär kycklingen i 2-3 cm stora bitar. Stek i lite matfett runt om så den får färg. Lägg på tallrik.
Stek svamp och lök/vitlök i matfett i samma panna som kycklingen i några minuter. Lägg över i Crockpot.
Vispa ihop ajvar relish, crème fraiche, fetaost och lite peppar,
Häll över kyckling och lökfräset.
Sätt cockpoten på 2-3 timmar på LÅG för kycklingfilé (4-5 timmar för kycklinglårfilé)
Efter halva tiden, rör ner bladspenat och tomater.
Servera med valfritt tillbehör.