En smaskig kycklinggryta som jag serverade med matvete.
I’m hooked, denna kommer det bli måååånga ggr fast nog med starkare ajvar då, denna var ”barnsäker” 😉
Här kommer receptet!
Skriv utAjvarkyckling med feta
- Portioner: 4
Ingredienser
600 g kycklingfilé
200 g champinjoner
250 g körsbärstomater
1 gul lök
1 burk ajvar relish (340 g)
2–3 vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
150 g fetaost
1 påse färsk bladspenat (70 g)
salt & peppar
smör
Instruktioner
Skiva svampen.
Halvera tomaterna.
Skala, halvera och skiva löken tunt.
Skär kycklingen i 2-3 cm stora bitar.
Stek svamp, kyckling och lök i 1 msk smör i en stor stekpanna i några minuter.
Vispa ihop ajvar relish, crème fraiche, fetaost och 1/2 tsk peppar.
Häll över och låt allt koka upp.
Låt småputtra några minuter tills kycklingen är klar
Rör ner bladspenat och tomater.
Servera med valfritt tillbehör.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
19 kommentarer
Fantastiskt lätt och gott
Härligt det smakade!
Ser smarrigt ut! Ska prova i veckan. Har inte provat Ajvar förut så det ska bli spännnade!
MUMS !
Lagade detta ikväll, min sambo é lyrisk han gav det
10 poäng av 10 möjliga.
Tack för alla sarriga recept !
// Sussi
Haha! Roligt att höra! :))
Roligt att höra! =))
Mums! Har aldrig testat matvete, hur smakar det?
Påminner om ris, ser ut som havregryn (kokt) typ.
Helt klart ett fullvärdigt substitut.
Ajvar was here..too! Såå gott! Underbara matbilder du tar, borde göra en bok!
Tack Webba! =) Visst var den god!! mumsisch!!
OHHHH så gott. Måste testa detta absolut i mitt snrt nya kök. Din bild ser mye smaskigare ut än originalet.
Ajvar är supersmarrigt…. Jag har gjort som du gjort ovan, ungefär, fast med vit fisk i stället. Riktigt gott det också.
Kramis.
Ohh, det låter smarrigt! Fina bilder du tar, du är proffs!
Yam yam, tack för recept och grymt fina foton!
Åh den kycklingrätten lät/såg underbart god ut!
Jag har dock aldrig (vad jag vet) smakat Ajvar. Har varit nyfiken på det länge, men aldrig kommit till skott att prova det. Vad smakar det egentligen? Är något paprika/kryddigt-aktigt?
Vet du hur Ajvar ligger till kolhydratmässigt?
Japps det är paprika, aubergine etc.
vet inte exakta värdet men googla på Druvan Ajvar relish så hittar du det.
Mums!!
Åh vad smarrigt! I love Ajvar!