Kyckling i krämig ajvar

av Åse

En smaskig kycklinggryta som jag serverade med matvete.
I’m hooked, denna kommer det bli måååånga ggr fast nog med starkare ajvar då, denna var ”barnsäker” 😉

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ajvarkyckling med feta


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600 g kycklingfilé
200 g champinjoner
250 g körsbärstomater
1 gul lök
1 burk ajvar relish (340 g)
23 vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
150 g fetaost
1 påse färsk bladspenat (70 g)
salt & peppar
smör


Instruktioner

Skiva svampen.
Halvera tomaterna.
Skala, halvera och skiva löken tunt.
Skär kycklingen i 2-3 cm stora bitar.
Stek svamp, kyckling och lök i 1 msk smör i en stor stekpanna i några minuter.
Vispa ihop ajvar relish, crème fraiche, fetaost och 1/2 tsk peppar.
Häll över och låt allt koka upp.
Låt småputtra några minuter tills kycklingen är klar
Rör ner bladspenat och tomater.

Servera med valfritt tillbehör.

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

19 kommentarer

kristna 2 september, 2024 - 18:26

Fantastiskt lätt och gott






Svara
Åse 3 september, 2024 - 08:11

Härligt det smakade!

Svara
mari 17 maj, 2010 - 16:38

Ser smarrigt ut! Ska prova i veckan. Har inte provat Ajvar förut så det ska bli spännnade!

Svara
Sussi35 13 maj, 2010 - 19:45

MUMS !

Lagade detta ikväll, min sambo é lyrisk han gav det
10 poäng av 10 möjliga.
Tack för alla sarriga recept !

// Sussi

Svara
Åse 13 maj, 2010 - 20:29

Haha! Roligt att höra! :))

Svara
Åse 14 maj, 2010 - 07:35

Roligt att höra! =))

Svara
Aika 13 maj, 2010 - 09:32

Mums! Har aldrig testat matvete, hur smakar det?

Svara
Åse 13 maj, 2010 - 09:35

Påminner om ris, ser ut som havregryn (kokt) typ.
Helt klart ett fullvärdigt substitut.

Svara
webba 12 maj, 2010 - 14:52

Ajvar was here..too! Såå gott! Underbara matbilder du tar, borde göra en bok!

Svara
Åse 12 maj, 2010 - 14:54

Tack Webba! =) Visst var den god!! mumsisch!!

Svara
Chrissan 12 maj, 2010 - 10:13

OHHHH så gott. Måste testa detta absolut i mitt snrt nya kök. Din bild ser mye smaskigare ut än originalet.

Svara
Akinna 12 maj, 2010 - 08:20

Ajvar är supersmarrigt…. Jag har gjort som du gjort ovan, ungefär, fast med vit fisk i stället. Riktigt gott det också.

Kramis.

Svara
Anita 11 maj, 2010 - 22:51

Ohh, det låter smarrigt! Fina bilder du tar, du är proffs!

Svara
Cicci 11 maj, 2010 - 22:15

Yam yam, tack för recept och grymt fina foton!

Svara
Wellbeingofme - Välmående, Lågkolhydrat-kost, Träning & Positiv energi 11 maj, 2010 - 21:51

Åh den kycklingrätten lät/såg underbart god ut!
Jag har dock aldrig (vad jag vet) smakat Ajvar. Har varit nyfiken på det länge, men aldrig kommit till skott att prova det. Vad smakar det egentligen? Är något paprika/kryddigt-aktigt?
Vet du hur Ajvar ligger till kolhydratmässigt?

Svara
Åse 11 maj, 2010 - 22:13

Japps det är paprika, aubergine etc.
vet inte exakta värdet men googla på Druvan Ajvar relish så hittar du det.

Svara
sarah 11 maj, 2010 - 21:48

Mums!!

Svara
Sara81 11 maj, 2010 - 21:47

Åh vad smarrigt! I love Ajvar!

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.