Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling i currysås med bacon och cashewnötter


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 paket bacon, ca 140 g
1000 g kycklinglårfiléer utan ben
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1,5 msk gul curry
2 dl fraiche
2 dl grädde
(creme fraiche och grädde kan ersättas med kokosgrädde)
1 dl mango chutney, gärna med mindre socker
1 tsk Sambal oelek
2 msk kycklingfond

Tillbehör:
4 salladslökar
1 dl salta cashewnötter eller jordnötter
1 lime

Stekt blomkål


Instruktioner

Stek baconet knaprigt, lägg sedan på hushållspapper.
Skär kycklinglårfiléerna i 2-3 delar. Stek dem i samma panna som baconet. Rör ner curry och sambal oelek
Rör ner creme fraiche och grädde. Rör ner kycklingfond och mangochutney och nästan all bacon. Spara lite till garnering.
Lägg på ett lock och låt allt småputtra i ca 15 minuter.
Toppa med salladslök, resterande bacon och nötter.