Ingredienser
- Garam Masala, 1 burk:
- 1 msk kardemumma
- 1 msk spiskummin
- 1 msk malen koriander
- 1 msk malen chili pepper
- 0.75 msk svartpeppar
- 1 msk kanel
- 1 msk gurkmeja
- 1 msk ingefära
- 1 msk vitlökspulver
- 1 msk salt
- 1/2 riven muskotnöt
- Kycklingen:
- 4 stora kycklingfiléer, delad
- 2 msk garam masala krydda
- 2 msk olivolja
- smör att steka i
- 3 dl creme fraiche
- 2 dl grädde (alt motsvarande mängd kokosgrädde)
- 3 msk garam masala krydda
- 1 msk tamarisoja
- 1/2 stor röd paprika
- 2 saltgurkor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr. varmluft eller 220 gr vanlig ugn.
- Blanda kryddningen, förvara i burk med lock.
- Marinera kycklingen i masala krydda och olivolja, ca 1 timme i kylskåp.
- Stek sedan kycklingen i smör tills den fått fin färg. Lägg över i ugnsform.
- Vispa ur stekpannan med creme fraiche och grädde, rör ner garam masala krydda och tamarisoja och smaka av. Häll över kycklingen. Kärna ur paprikan och finhacka den och saltgurka, toppa kycklingen med detta och sätt in i ugnen i 20 minuter.
- Servera med valfritt tillbehör.