Ingredienser
Sås
- 2 dl creme fraiche
- 1 dl grädde
- 2 msk dijonsenap
- 2 dl riven lagrad ost
- salt
Lasagnen
- 4 kycklingfiléer
- 150 g rökt skinka
- 16 skivor Emmenthaler i skivor
- 2 kulor mozzarella (á 125 g)
- salt, peppar
- 1 dl hackad persilja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 gr.
- Förbered pastaplattorna enligt det här receptet
- Koka upp creme fraiche, grädde, dijonsenap och salt.
- Dra av från plattan och rör ner osten.
- Stek kycklingfiléerna i smör, – ca 5 minuter på varje sida, salta och peppra.
- Låt vila och skär sedan i strimlor.
- Lägg ett lager sås i botten på en gratängform och sedan lasagneplatta/plattor.
- Lägg på skinkskivor, hälften av kycklingen och sedan Emmenthaler ostskivor.
- Repetera.
- Avsluta med sås och skivad mozzarella.
- Sätt in i ugnen i ca 30 minuter och strö hackad persilja över vid servering.
Näringsinnehåll
- Portioner: 6