Ingredienser
- 4 kycklinglårfiléer
- 1 msk soja
- 1 msk olivolja
- 1 tsk timjan
- salt, peppar
- Bladsallad i påse
- 8 små tomater i olika färger
- 1/2 rödlök
- 1 paket bacon
- 1 avokado
Senapsvinegrette
- 3 msk olivolja
- 2 msk balsamvinäger, vit
- 1/2–1 msk dijonsenap eller sötstark senap
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk peppar
- 1/2 tsk torkad timjan
Instruktioner
- Lägg kycklinglårfiléerna i påse med soja, olivolja, timjan, salt & peppar.
- Låt marinera minst 30 minut. er gärna några timmar. Stek eller grilla dem sedan. Låt vila under aluminiumfolie i minst 10 minuter. Skär sedan upp i skivor.
- Blanda vinegretten.
- Skär baconet i 2 cm skivor och stek knapriga.
- Blanda vinegretten med salladen och läg upp på tallrik. Fördela kyckling, bacon och skivad avokado ovanpå. Servera.
Näringsinnehåll
- Portioner: 2