Ingredienser
- 1 kg färsk broccoli
- 1 kg kycklingfilé
- salt, peppar, vitlökspulver
Alfredosås:
- 1 finhackad gul lök
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 100 g smör
- 5 dl vispgrädde
- 125 g naturell färskost
- 1 tsk italiensk salladskrydda
- salt, svartpeppar
- 3 dl riven parmesan
- 1 dl hackad bladpersija
- 2 st mozzarella á 125 g
Instruktioner
- Rensa broccolin. Skär loss buketterna och dela de som är stora. Putsa broccolistammen och skär i mindre bitar men låt även den koka med.
- Koka broccolin i ca 5 minuter. Häll av vattnet och broccolin i durkslag. Låt ånga av lite i kastrullen på låg värme.
- Putsa kycklingfiléerna och skär i 3 cm bitar. Stek på hög värme i smör tills de fått färg, salta, peppra och jag tycker det blir bra med lite vitlökspulver på.
Gör såsen
- Finhacka lök och vitlök och fräs i smöret en stund. Vispa ner grädde, färskost och kryddor och låt sjuda en stund. Rör ner den rivna parmesanosten och låt sedan sjuda i ca 5 minuter tills såsen tjocknat. Smaka av med ev lite mer salt och peppar och rör ner persiljan.
- Sätt ugnen på 230 gr.
- Lägg broccolin i botten på en ugnsform. Lägg kycklingen ovanpå och häll såsen ovanpå.
- Skiva mozzarellan och lägg ovanpå. Grädda i ca 25-30 minuter – ha koll så att osten inte får för mycket färg.
Näringsinnehåll
- Portioner: 6