Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kvargplättar glutenfria lågkolhydrat


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl kvarg (smaksatt eller naturell)
  • 1 tsk bakkpulver
  • 1 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • ca 15 g vaniljproteinpulver
  • 1 msk kokosolja utan smak att steka i (de blir frasigast av olja)

Instruktioner

  1. Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner övriga ingredienser.
  2. Hetta upp en panna med oljan och dra ner till 50%. Klicka plättar (ca 1/2 dl smet) i pannan och stek dem ca 5 minuter på varje sida. Vänd försiktigt.

Notering

Per portion: 328 kcal, 37 g protein, 7 g kolh, 12 g fett, 2 g fibrer

Näringsinnehåll

  • Portioner: 1