Hej på er!
Och den här dagen försvann ju fortare än kvickt!
Ska ta på mig morgonrocken och lägga mig i spa-badet tänkte jag, försöka få upp värmen!
Var på både Yin yoga och massage innan och är som en vante i kroppen nu haha!
Hörrni, om ni inte lagat dessa plättarna så prova! De är GODA, mättande och proteinrika!
Proteinrik lågkolhydratkost är det som fungerar bäst för mig, både när det gäller kroppskomposition men även mättnad.
Ju äldre man blir, desto mer protein är det ju viktigt att man får i sig.
Protein:
När man viktminskar så är ju protein det man ska fokusera på, givetvis även att dra ner på socker och stärkelse (och äta fiberrika grönsaker) men jag upplever att framför allt många kvinnor inte tänker på att få i sig tillräckligt med protein.
Med åldern blir kroppen sämre på att tillgodo sig protein och i klimakteriet går muskelförlusten snabbare. Detta är bland annat en anledning till att många kvinnor viktökar i klimakteriet. Ju mer muskelmassa vi har, ju snabbare ämnesomsättning.
Men förutom kroppskomposition så är tillräckligt med protein viktigt för att stödka hud, hår och naglar och efter klimakteriet minskar östrogennivåerna, vilket kan leda till försämrad bentäthet. Protein i kombination med kalcium och vitamin D stärker skelettet och minskar risken för benskörhet.
Dessa plättar ger hela 37 g protein men enbart drygt 7 kolhydrater, sedan kan man servera vad man vill till.
Vaniljproteinpulvert jag använder är det HÄR – det är så gott. Men inte bara gott, proteinpulver (utan smak & sötning HÄR) är bra när man bakar eller gör pannkakor utan vanligt mjöl, det ger konsistens! Dessutom ett enkelt sätt att öka proteinmängden i kosten.
Kokosolja utan smak köper jag HÄR
Arlas milda vaniljkvarg tycker jag är supergott med högt innehåll av protein men utan socker, men vill man absolut inte ha sötningsmedel så går det självklart med en annan proteinrik naturell kvarg eller yoghurt (Arla har)
Proteinpulver, bakpulver och ”fiberhusk” dvs pulveriserat psylliymfrön från Lindroos (de som låg bakom Fiberhusk förr.
Blanda ihop!
Plättarna steks i kokosolja utan smak på medelvärme och tänk på att de behöver få en gyllenbrun botten innan de vänds annars går de sönder. Låt de steka ca 5 minuter på varje sida.
Färdiga!
Den här tallriken njöt jag av igår.
Här har jag slängt in en liten banan i också!
Hoppas ni testar!
Skriv utKvargplättar glutenfria lågkolhydrat
Ingredienser
- 2 ägg
- 1 dl kvarg (smaksatt eller naturell)
- 1 tsk bakkpulver
- 1 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- ca 15 g vaniljproteinpulver
- 1 msk kokosolja utan smak att steka i (de blir frasigast av olja)
Instruktioner
- Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner övriga ingredienser.
- Hetta upp en panna med oljan och dra ner till 50%. Klicka plättar (ca 1/2 dl smet) i pannan och stek dem ca 5 minuter på varje sida. Vänd försiktigt.
Notering
Per portion: 328 kcal, 37 g protein, 7 g kolh, 12 g fett, 2 g fibrer
Näringsinnehåll
- Portioner: 1
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)