Hej på er och hoppas att ni har en fin start på lördagen!
Jag har precis fått i mignedan smarriga macka till frunch. SÅ gott och mättande!
Kvargbröd är typ som detta receptet fast med kvarg istället och jag mixar ihop allt med stavmixer som jag brukar göra med kesobröd.
Detta går på en kick att göra och är ett proteinrikt mättande bröd utan vetemjöl och tilllika glutenfritt. OBS! Om den som ska äta brödet har celiaki, köp glutenfria havregryn för även om havre är naturligt glutenfritt så kan det ha valsats tillsammans med annat spannmål.
Jag tycker kvarg är fantastiskt användbart och jag äter mycket av det nu när jag försöker maximera proteinintaget under klimakteriet och när jag tränar.
Hög proteinhalt: Kvarg är rikt på protein, vilket är bra för muskeluppbyggnad och återhämtning. Det håller dig också mätt längre.
Kalciumkälla: Kvarg är rikt på kalcium, vilket stärker ben och tänder.
Mångsidigt: Kvarg kan användas i allt från smoothies och såser till bakning och desserter.
Probiotisk effekt: Vissa kvargsorter innehåller probiotiska bakterier som kan stödja tarmhälsan.
Lågt sockerinnehåll: Naturlig kvarg är ett bra alternativ för att hålla sockerkonsumtionen låg, speciellt om man väljer naturell kvarg.
Det är ett utmärkt livsmedel för en balanserad kost och passar både som mellanmål och ingrediens i olika rätter.
Detta kvargbrödet har jag bakat under hela januari och det håller mig mätt och nöjd länge!
Man kan skära smeten innan gräddning men jag tycker det är enklast att skära efterråt.
Här har jag gjort en ganska stor platta vilket innebär att bröden blir större men plattare. Gör en mindre rektangel av smeten för att få mer höjd på brödet.
Detta är en hälsosam och god macka med kvargbröd + mosad avokado (1 halva) och en snabbt tillagad äggröra på 2 ägg och örtsalt.
MUMS! Jag satsar på att få i mig 30 gram protein till varje måltid och detta ger 26 gram.
Röhrstrands Ostindia hittar ni HÄR
Hoppas ni testar!
Skriv utKvargbröd
- Portioner: 6
Ingredienser
2 medelstora ägg
3 dl naturell kvarg
2 tsk bakpulver
4 dl havregryn
1/2 tsk örtsalt (eller vanligt salt
vallmo/sesamfrön
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr.
Mixa allt med stavmixer och bred ut på bakplåtspapper, storlek beror på hur stora bröd ni vill ha.
Strössla frön över. Sätt in i ca 15 minuter-20 minuter. Ta ut, låt svalna och skär upp till 6 bröd.
Notering
Per portion: 162 kcal, 11 g protein, 18 g kolhydrater, 4 g fett
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på hemmaträning & IR produkter. Utöver ev nedsatt pris! JUST NU fina JANUARIPRISER!
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)