Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kryddiga kycklingbiffar med remoulad


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

500 g kycklingfärs (ersätt med annan färs om det är er preferens)
1 ägg
½ gul lök, riven
2 vitlöksklyftor, rivna
2 tsk rökt paprikapulver 1 tsk spiskummin
1 krm cayennepeppar
½ tsk salt
1 krm svartpeppar matfett att steka i

REMOUL AD:
2 msk saltgurka, hackad
½ dl grekisk yoghurt
2 msk majonnäs
3 msk äppelmos (finns sockerfri)
1 msk curry
lite salt och peppar


Instruktioner

Blanda ingredienserna till remouladsåsen och ställ kallt så smakerna får sätta sig.
Blanda ingredienserna till biffarna och forma 4 biffar.
Hetta upp en stekpanna med matfett och stek biffarna 7–8 minuter på varje sida. Vänd några gånger.
Servera biffarna med remouladsås och valfritt tillbehör som t.ex. blomkålsmos.