Ingredienser
500 g kycklingfärs (ersätt med annan färs om det är er preferens)
1 ägg
½ gul lök, riven
2 vitlöksklyftor, rivna
2 tsk rökt paprikapulver 1 tsk spiskummin
1 krm cayennepeppar
½ tsk salt
1 krm svartpeppar matfett att steka i
REMOUL AD:
2 msk saltgurka, hackad
½ dl grekisk yoghurt
2 msk majonnäs
3 msk äppelmos (finns sockerfri)
1 msk curry
lite salt och peppar
Instruktioner
Blanda ingredienserna till remouladsåsen och ställ kallt så smakerna får sätta sig.
Blanda ingredienserna till biffarna och forma 4 biffar.
Hetta upp en stekpanna med matfett och stek biffarna 7–8 minuter på varje sida. Vänd några gånger.
Servera biffarna med remouladsås och valfritt tillbehör som t.ex. blomkålsmos.