Kryddiga kycklingbiffar med remoulad

av Åse

God kväll raringar!

Ojoj, idag har det inte varit mycket med mig! Allt roligt som hänt på sistone gjorde att luften gick ur mig idag haha!
Jag och syrran var i Helsingör hela dagen igår med 6 av våra barn så det kan ju ha varit bidragande 🤣
Kommer inlägg om det sedan.
Ikväll blir det Tacogratäng men tänkte bjuda på den här godingen till er! MISSA INTE! Det här blir så galet gott!

Här kommer receptet på dessa godingar!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kryddiga kycklingbiffar med remoulad


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

500 g kycklingfärs (ersätt med annan färs om det är er preferens)
1 ägg
½ gul lök, riven
2 vitlöksklyftor, rivna
2 tsk rökt paprikapulver 1 tsk spiskummin
1 krm cayennepeppar
½ tsk salt
1 krm svartpeppar matfett att steka i

REMOUL AD:
2 msk saltgurka, hackad
½ dl grekisk yoghurt
2 msk majonnäs
3 msk äppelmos (finns sockerfri)
1 msk curry
lite salt och peppar


Instruktioner

Blanda ingredienserna till remouladsåsen och ställ kallt så smakerna får sätta sig.
Blanda ingredienserna till biffarna och forma 4 biffar.
Hetta upp en stekpanna med matfett och stek biffarna 7–8 minuter på varje sida. Vänd några gånger.
Servera biffarna med remouladsås och valfritt tillbehör som t.ex. blomkålsmos.

5 kommentarer

Margareta 6 juli, 2024 - 19:32

Kanongoda biffar, vi hade bea till






Svara
Annelie 3 juli, 2023 - 11:24

Ser framemot inlägget om Helsingör! Alltid så inspirerande att läsa det du skriver!

Svara
Annelie Lindvert 1 juli, 2023 - 20:14

Så goda recept 👍👍

Svara
Åse 2 juli, 2023 - 17:56

Härligt du uppskattar! 😍

Svara
Ulrika 1 juli, 2023 - 08:57

Tack för tips på remouladsås som jag är väldigt förtjust i 😋, äppelmos däri va nytt för mig.

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.