Hello darlings!
Jag sitter och svettas på mitt kontor men tror jag får packa in kidsen och mig själv strax i bilen och dra till stranden några timmar – det är ju så HETT!
Jag hade en fotograf här från Sydsvenskan / HD innan inför en artikel om min nya bok – annars hade jag åkt i väg tidigare!
Klänningen är inköpt i London (Oasis)Som sagt, tillbaka till rutiner nu när vi är hemma!
Gårdagens middag blev dessa saftiga och kryddiga indiska biffarna! Älskar kryddorna! Den rivna osetn i gör biffarna extra saftiga. Citronyoghurten ger en fräschör till rätten.
Jag stekte upp lite vitkål och så gjorde jag en vanlig sallad till. Enkelt men gott =)
Dessa måste ni prova om ni gillar kryddblandningen dvs =)
Skriv utKryddiga indiska biffar med citronyoghurt
- Portioner: 4-6
Ingredienser
Biffarna:
800 g nötfärs
1/2 msk lökpulver alt 1 gul riven lök
2 vitlöksklyftor
3–4 msk konc. kalvfond
1 ägg + 1 gula
1 tsk spiskummin
1 tsk kardemumma
1 tsk paprikapulver
1–2 tsk kanel
2 tsk curry
1/2 tsk malen svartpeppar
2 tsk sambal oelek
2 dl riven ost
smör att steka i
Yoghurtsåsen:
3 dl rysk yoghurt
1 citron, skalet
1 tsk curry
salt, peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 125 gr
Blanda alla ingredienser till biffarna och stek dem i smör i ganska het panna tills de fått fin färg. Lägg dem sedan i en ugnsform och låt dem bli klara i ugnen i ca 15 minuter.
Rör ihop ingredienserna till såsen.
Servera med valfritt tillbehör
2 kommentarer
Väldigt goda biffar med härliga kryddor
Det var inget fel på den kryddblandningen 😀 familjen åt och log och jag hade turen att rädda en biff till min matlåda, perfekt att låta biffarna gå klart i ugnen , receptet rekommenderas!
Kram