Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kryddig nudelwok med kycklingfärs


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 2 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

300 gram kyckling­ eller kalkonfärs
1 msk rapsolja eller kokosolja utan smak
1 vitlöksklyfta
200 gram röd- eller vitkål och morot
300 gram sjögräsnudlar, sköljda
2 salladslökar
1 röd eller gul spetspaprika
salt, peppar
2 tsk sambal oelek
2 tsk currypulver
2 tsk paprikapulver
1 dl tamarisoja
1 dl vatten
ev 60 gram naturella cashewnötter + 30 gram blandade fröer


Instruktioner

Fräs kycklingfärsen i olja, rör ner finhckad vitlök och salta och peppra lite.
Rör ner strimlad morot/vitkål, tunt skivad salladslök och urkärnad strimlad paprika. Rör ner kryddor (börja med halva mängden) och de sköljda sjögräsnudlarna.
Blanda runt och rör ner soja och vatten. Smaka av och rör sedan ner resterande kryddor om det behövs.
Servera genast och toppa eventuellt med lite nötter och fröer för extra energi och crunch