Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kryddig kycklingfärswok med sjögräsnudlar


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 1

Ingredienser

150 g kycklingfärs
100 g råkostsallad (vitkål/morot)
150 g avsköljda sjögräsnudlar
1/2 klyfta vitlök
1 salladslök
1 röd snackpaprika
2 tsk MCT olja (eller valfri olja)
lite salt och peppar
1 tsk sambal oelek
1 tsk gul curry
1 tsk paprikapulver
50 ml japansk soja som tamari
50 ml vatten


Instruktioner

Fräs kycklingfärsen i lite olja, rör ner pressad vitlök och salta och peppra lite.
Rör ner strimlad morot/vitkål, tunt skivad salladslök och urkärnad strimlad paprika. Rör ner kryddor (börja med halva mängden) och sjögräsnudlarna.
Blanda runt och rör ner soja och vatten. Smaka av och rör sedan ner resterande kryddor om det behövs.
Servera genast.