Det vackra vädret består här! Inte lika varmt som igår då vi hade 20 grader som högst, men 15 grader och sol är ju fantastiskt skönt det också!
Lunch ute för en stund sedan och hur gott blev inte detta?
Detta måste ni göra! Så enkelt, nyttigt och mättande!
jag använde kycklingfärs men man kan ju använda kalkon eller nöt om man hellre vill det.
Koriander hade jag velat ha på men det hade jag inte så jag klippte bara lite sallad över för att få in lite grönt 💚
Snabblagad mat när det är som bäst!
Jag hade Risbergs sjögräsnudlar i, de är utan kolhydrater och är glutenfria och gjorda av sjögräset kelp som är rika på jod.
De smakar ingenting men tar upp smak och ger konsistens. Jag köper mina på Ica eller MatHem finns på asiatiska hyllan på Ica maxi!
Kryddorna som sambal oelek, curry och paprika med japansk tamarisoja ger god smak åt denna rätten!
jag stekte i MCT olja men man kan steka i kokosolja eller annan olja.
Kryddig kycklingfärswok med sjögräsnudlar
- Portioner: 1
Ingredienser
150 g kycklingfärs
100 g råkostsallad (vitkål/morot)
150 g avsköljda sjögräsnudlar
1/2 klyfta vitlök
1 salladslök
1 röd snackpaprika
2 tsk MCT olja (eller valfri olja)
lite salt och peppar
1 tsk sambal oelek
1 tsk gul curry
1 tsk paprikapulver
50 ml japansk soja som tamari
50 ml vatten
Instruktioner
Fräs kycklingfärsen i lite olja, rör ner pressad vitlök och salta och peppra lite.
Rör ner strimlad morot/vitkål, tunt skivad salladslök och urkärnad strimlad paprika. Rör ner kryddor (börja med halva mängden) och sjögräsnudlarna.
Blanda runt och rör ner soja och vatten. Smaka av och rör sedan ner resterande kryddor om det behövs.
Servera genast.
8 kommentarer
Så gott det var, blir flera gånger 👍
Hej Åse!
Du inspirerar verkligen, tack🙏
Undrar vart den vita blusen o västen är ifrån? Så snyggt👍
Tack snälla! Vilken vit blus och väst tänker du på? Du har kommenterat under kryddig kycklingförswok =)
Oj! Detta såg verkligen gott ut. Det ska jag testa. Men tror jag testar med quorn eller någon annan vegetarisk färs. Försöker äta lite mer ”köttfritt” och tycker det är kul att testa byta ut och göra recept vegetariska. Inte för att jag någonsin kommer bli vegetarian. Men det ena behöver ju inte utesluta det andra liksom. 😉