Ingredienser
1 kilo kycklinglårfiléer
2 finhackade gula lök
1 finhackad vitlök solo
2 dl sockerfri jordnötssmör
2 burkar krossade tomater av god kvalitet (á 400 g)
3 tsk malen spiskummin
2 tsk malen koriander
1 tsk chilipulver
1 tsk kardemumma
2 tsk salt
2 tsk gurkmeja
2 msk tamarisoja
Jordnötter till garnering
lite valfri redning, jag använder redningsmix från Reco market.
Instruktioner
Fräs vitlök och lök och bryn kycklingen. Lägg i Crockpot.
Blanda ingredienserna till såsen och häll över kycklingen.
Lägg i redning motsvarande 2 msk vetemjöl, jag tog ca 2 tsk redningsmix (konjacrot)
Koka på låg i 5-6 timmar (eller 3 timmar hög) och servera med valfritt tillbehör.
Näringsinnehåll
- Portioner: 8