Hej på er!
En smakrik vardagsfavorit kommer här!
Använd den falukorv/middagskorv som just ni vill ha! I det här receptet hade jag Kycklingkorv.
Pimpad med allt gottigt jag hittade 😅
Prästost, chilisås, grov skånsk senap (favoriiiiiiit!), soja, cajunkrydda, små tomater, lök, mer lagrad ost och grädde.
Jag hade Cajunkrydda i den här rätten, men det går bra att ta vanlig chili, paprika eller liknande.
Servera valfritt tillbehör som blomkålsmos, potatismos eller bara en god mozzarellasallad.
Kryddig Falukorv/Middagskorv i krämig sås
Ingredienser
1 falukorv/middagskorv
prästost i skivor
1 msk grovkornig senap
2 msk chilisås
1 msk japansk soja, gärna Tamari
2 skivade gula lökar
2 hela saltgurkor, tärnade
6 st små tomater
3 dl grädde
Cajunkrydda alternativt paprikakrydda, vitlökspulver och chilipulver.
1 dl riven lagrad ost
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr.
Smörj en ugnsform. Skär korven i 2 cm skivor (inte hela vägen ner)
Blanda chilisås, senap och soja i ett glas.
Skala löken, dela den i två delar och klyfta den. Förväll den i kokande vatten några minuter. Låt sedan rinna av.
Stoppa in prästostskivor i skårorna och lägg korven i ugnsformen. Lägg löken bredvid. Halvera tomaterna och lägg ovanpå löken.
Pensla korven med chilisåskrämen. Hacka saltgurkan och strö över korven. Häll grädden över korv och lök. Pudra med Cajunkrydda (eller valfri krydda)
Strö riven ost över allt.
Sätt in i ugnen ca 30 minuter och servera med valfritt tillbehör.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)