Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kryddig chilikyckling med Chorizo


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

300 g färsk chorizo (rek Ica selection)
1 kilo kycklinglårfiléer
salt, peppar
smör/olja att steka i
2 gula lökar, finhackade
4 vitlöksklyftor, finhackade
2 burkar körsbärstomater
1 msk tomatpuré
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
4 msk kycklingfond
12 tsk sambal oelek
23 msk tamarisoja (japansk soja)
1/2 msk paprika
2 tsk chilipulver ancho
2 tsk oregano
2 tsk timjan
1 tsk spiskummin
2 msk bladpersilja, finhackad
2 lagerblad, smulad


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Stek den färska chorizon i smör. Lägg åt sidan.
Stek kycklinglårfiléerna i het panna på båda sidor. Salta och peppra något.
Stek lök och vitlök i smör/olja.
Blanda ihop tomaterna med tomatpuré, sambal, creme fraiche, grädde och kycklingfond.
Lägg i löken.
Blanda ihop kryddorna.
Lägg kycklingen i en ugnsform, skiva chorizon och blanda ihop med kycklingen.
Häll kryddblandningen i tomatsåsen. Låt puttra ihop i någon minut. Häll över tomatsåsen runt om kycklingen.
Tillaga kycklingen i 60 minuter. Servera med valfritt tillbehör.