Hej hej!
Hoppas ni har en skön fredag! Jag ska snart stänga kontoret här och sluta för dagen! Tjohej! Ut i solen med mig 💖
Kikar in med ett middagstips till er!
Detta var SÅ gott!
Detta tycker jag att ni ska prova i helgen, kanske tom ikväll?
Rätten sköter sig själv i ugnen. Kycklingen blir så mör och tillsammans med den goda chorizon (detta är min favorit!)

Kryddig chilikyckling med Chorizo
- Portioner: 6
Ingredienser
300 g färsk chorizo (rek Ica selection)
1 kilo kycklinglårfiléer
salt, peppar
smör/olja att steka i
2 gula lökar, finhackade
4 vitlöksklyftor, finhackade
2 burkar körsbärstomater
1 msk tomatpuré
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
4 msk kycklingfond
1–2 tsk sambal oelek
2–3 msk tamarisoja (japansk soja)
1/2 msk paprika
2 tsk chilipulver ancho
2 tsk oregano
2 tsk timjan
1 tsk spiskummin
2 msk bladpersilja, finhackad
2 lagerblad, smulad
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Stek den färska chorizon i smör. Lägg åt sidan.
Stek kycklinglårfiléerna i het panna på båda sidor. Salta och peppra något.
Stek lök och vitlök i smör/olja.
Blanda ihop tomaterna med tomatpuré, sambal, creme fraiche, grädde och kycklingfond.
Lägg i löken.
Blanda ihop kryddorna.
Lägg kycklingen i en ugnsform, skiva chorizon och blanda ihop med kycklingen.
Häll kryddblandningen i tomatsåsen. Låt puttra ihop i någon minut. Häll över tomatsåsen runt om kycklingen.
Tillaga kycklingen i 60 minuter. Servera med valfritt tillbehör.
PS! Ni måste kika in klockan 16! Då har jag en GRYM tävling till er, den vill ni inte missa! Promise you!
IR_KAMPANJ - tom 31/3!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT. Just nu nedsatta priser på IR produkter vilket innebär hela 26% rabatt och uppåt.
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
