Ingredienser
4 kronärtskockor
1 citron
2 tsk salt
Citronsmör:
200 gr. kallt smör
1 stor citron
(saft och rivet skal)
flingsalt
Bryt bort de nedersta hårda bladen närmast stjälken. Bryt sedan stjälken på flera ställen och vricka så att du får bort den med trådarna.
Skär eventuellt bort lite mer av bottnen på skockorna så att de sedan kan stå plant.
Skölj skockorna noga och lägg i kastrull.
Fyll på med vatten, de ska täcka skockorna helt.
Pressa saften av 1 citron. Salta.
Lägg på ett lock som håller skockorna nere under vatten.
Koka skockorna i ca 40 – 50 minuter.
Förbered nu citronsmöret.
Smält 50 g av smöret och skär resten i tärningar. Häll det smälta smöret i en skål och vispa med elvisp.
Vispa ner det tärnade smöret, lite i taget.
Vispa tills det är vitt och fluffigt.
Smaksätt med citronsaft och rivet skal. Smaka av med salt.
När du kan dra av ett blad lättfrån skockorna så är de klara.
Ta upp med hålslev och låt vattnet rinna av genom att lägga dem upp och ner på
hushållspapper.
Om det blir smör över kan man klicka ut det på plastfolie, rulla till en korv och lägga i kylskåpet så har man ett gott aromsmör till fisken sedan.