Ingredienser
4 utbankade kycklingfiléer (ca 600 g)
2 uppvispade ägg
2 dl riven lagrad ost som cheddar eller västerbotten
2 dl mandelmjöl (alt havremjöl eller panko)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk paorikapulver gärna rökt eller cajunkrydda
rapsolja att steka/fritera i
Chimichurri:
1 kruka basilika – färsk
1 knippe persilja – färsk
1 citron
0,75 dl olivolja
1/2 schalottenlök, finhackad (fryst går bra)
2 vitlöksklyfor
2 krm chiliflakes
salt, peppar
Instruktioner
Krydda kycklingen med salt, peppar och paprikapulver.
Vispa upp ägget i en skål och blanda den rivna osten med mandelmjöl på ett fat.
Vänd kycklingfiléerna i ägget och sedan i ostblandningen.
Hetta upp en traktörpanna med olja och stek kycklingfiléerna på hög värme i ca 2 min/sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt kycklingen bli genomstekt.
Ett alternativ är att fritera dem på samma sätt fast låta dem gå klart i ugnen på 200 gr. Innertemperaturen ska vara ca 72 grader.
Mixa samman basilika, persilja, rivet citronskal, saft från 1/2 citron, lök, vitlök och olivolja till en slät sås.
Smaka av såsen med chiliflakes, salt och peppar.
Servera med valfritt tillbehör.