Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krispig cheddarpanerad kyckling med chimichurri


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

4 utbankade kycklingfiléer (ca 600 g)
2 uppvispade ägg
2 dl riven lagrad ost som cheddar eller västerbotten
2 dl mandelmjöl (alt havremjöl eller panko)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk paorikapulver gärna rökt eller cajunkrydda
rapsolja att steka/fritera i

Chimichurri:

1 kruka basilika – färsk
1 knippe persilja – färsk
1 citron
0,75 dl olivolja
1/2 schalottenlök, finhackad (fryst går bra)
2 vitlöksklyfor
2 krm chiliflakes
salt, peppar


Instruktioner

Krydda kycklingen med salt, peppar och paprikapulver.
Vispa upp ägget i en skål och blanda den rivna osten med mandelmjöl på ett fat.
Vänd kycklingfiléerna i ägget och sedan i ostblandningen.

Hetta upp en traktörpanna med olja och stek kycklingfiléerna på hög värme i ca 2 min/sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt kycklingen bli genomstekt.
Ett alternativ är att fritera dem på samma sätt fast låta dem gå klart i ugnen på 200 gr. Innertemperaturen ska vara ca 72 grader.
Mixa samman basilika, persilja, rivet citronskal, saft från 1/2 citron, lök, vitlök och olivolja till en slät sås.
Smaka av såsen med chiliflakes, salt och peppar.
Servera med valfritt tillbehör.