Ingredienser
- 1 fläskfilé (skivad)
- 4 kabanosskorvar (skivade)
- 1 paket bacon (strimlat)
- 1 gul lök (hackad)
- 4 vitlöksklyftor (hackade)
- 10 champinjoner (skivade)
- 2 röda paprikor (strimlade)
- 1 röd chili (finhackad)
- 1 dl syltlök
- 1 dl hackad saltgurka
- 1 dl svarta oliver (skivade)
- 2 dl grädde
- 3 dl crème fraîche
- 1,5 msk kalvfond
- 1 msk tamarisoja
- Salt och peppar
- 2 tsk torkad timjan (eller färsk vid servering)
Instruktioner
- Bryn köttet: Skär fläskfilén i skivor och bryn den lätt i smör. Ta ur pannan och lägg åt sidan.
- Fräs grönsakerna: Stek baconet krispigt, tillsätt sedan lök, vitlök, champinjoner, paprika och chili. Fräs tills de mjuknat.
- Tillsätt resten: Lägg tillbaka fläskfilén och tillför kabanoss, syltlök, saltgurka och oliver. Rör om.
- Koka ihop: Häll i grädde, crème fraîche, kalvfond och soja. Krydda med timjan, salt och peppar. Låt sjuda på låg värme i 30–40 minuter.
- Servering: Garnera med färsk timjan och servera.
- Kategori: Kött