Krämig ugnspannkaka med räk- och dillstuvning

av Åse
Innehåller reklam genom annonslänkar till Cervera & TrendRehab

Hej hej på er!

Önskar er alla en skön fredag!
Blir en fortsatt hemmahelg här eftersom min förkylning med hosta sitter i, men det är helt OK – jag har inga problem att ladda batterierna i hemmamiljö! Har sagt det förr och säger det igen, jag är en introvert extrovert 🤣

Hörni det här receptet har funnits på 56kilo i 10 år nu och det åt vi igår kväll till middag!
Sååååå smarrigt!

Basen är gratinerad ugnspannkaka med keso – proteinrikt, mättande!

Den här ugnsformen är så himla snygg tycker jag och perfekt storlek! Till 50% HÄR nu!
Jag köpte två!

Snabbt och lättlagat! MUMSIGT

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ugnspannkaka med räkstuvning (lågkolhydrat)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 3 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Pannkaka:
4 ägg
1 dl grädde + 250 gr keso
(ovan kan ersättas med 4 dl grädde)
Drygt 1 dl riven ost

Räkstuvning:
1 msk smör
1 schalottenlök, finhackad
1 krm cayennepeppar
100 g färskost
1 dl grädde
1 msk konc. skaldjursfond
2 msk vitt torrt vin
1 dl riven smakrik ost som västerbotten
1 dl finhackad dill
200 g skalade räkor


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Mixa ihop smeten med stavmixer, häll i smord form.
Låt gå i ugn tills pannkakan stelnat och fått fin gratinerad yta, ca 20-30 minuter.
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, låt schalottenlöken fräsa en stund. Rör ner cayennepeppar, vispa ner färskost, grädde, fond och vin och låt reducera tills det tjocknat.
Smaka av.
När stuvningen har rätt konsistens ta av från plattan, rör ner ost och rör tills osten smält. Rör ner dill.
Häll stuvningen ovanpå pannkakan och garnera med räkor, dill och citronskivor.

PS! Just nu fram till 1/10 är det bra pris på IR madrass!
[affcoups id=”333175″]

7 kommentarer

Elin 24 september, 2023 - 09:47

Testade å göra detta igår när vi hade vänner över på brunch, så gott och den hade strykande åtgång så alla uppskattade den. En ville ha receptet så jag hänvisade till dig och bloggen 🥰👍






Svara
Åse 24 september, 2023 - 09:48

Men tack snälla för fin feedback och vad glad jag blir att ni alla uppskattade receptet! Tack för hänvisning 🌸🤩

Svara
Karin 23 september, 2023 - 07:05

Hej Åse! Första gången jag skriver här så får passa på att tacka för en mycket trevlig blogg:) Jag undrar vilket vin du använder i matlagningen? Om du kan tipsa om mågot bra matlagningsvin, både vit och rött samt hur länge en flaska håller sig öppnad i kylen? Ha en fin helg!

Svara
Åse 23 september, 2023 - 11:28

Hej Karin och välkommen hit! =)
Jag tar det vi har hemma, öppnat 😅
Det finns även matlagningsvin att köpa på tex Ica! D

Svara
Marie 22 september, 2023 - 20:33

Önskar dig en fin helg






Svara
Sakiba 22 september, 2023 - 20:01

Smarrigt. Lagar den här ugnspannkaka minst varannan vecka. Fantastiskt gott. 👌👌






Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.