Ingredienser
- 400 g torskryggfiléer (färska eller tinade)
- Salt och peppar
- 1 gul lök, hackad
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl crème fraiche
- 1 dl ajvar, gärna stark
- 1 röd paprika (färsk), strimlad
- 10 körsbärstomater, halverade
- 100 g mozzarella, riven
- 2 msk hackad persilja till garnering
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C. Lägg torskryggfiléerna i en smord ugnsform. Krydda med salt och peppar.
Fräs den hackade löken i lite olja tills den blir mjuk och genomskinlig. Tillsätt grädde, crème fraiche och ajvar. Låt sjuda i några minuter och smaka av med salt och peppar.
Häll ajvarsåsen över fisken. Fördela de halverade körsbärstomaterna, paprikan och den rivna mozzarellan över fisken.
Grädda fisken i ugnen i cirka 20-25 minuter, eller tills fisken är genomstekt och mozzarellan har smält och fått fin färg.
Strö över hackad persilja innan servering.
Servera gärna med potatis, ris eller en fräsch sallad.