Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig ugnsbakad torskrygg med ajvar, körsbärstomater och mozzarella


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 400 g torskryggfiléer (färska eller tinade)
  • Salt och peppar
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl ajvar, gärna stark
  • 1 röd paprika (färsk), strimlad
  • 10 körsbärstomater, halverade
  • 100 g mozzarella, riven
  • 2 msk hackad persilja till garnering

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°C. Lägg torskryggfiléerna i en smord ugnsform. Krydda med salt och peppar.
Fräs den hackade löken i lite olja tills den blir mjuk och genomskinlig. Tillsätt grädde, crème fraiche och ajvar. Låt sjuda i några minuter och smaka av med salt och peppar.
Häll ajvarsåsen över fisken. Fördela de halverade körsbärstomaterna, paprikan och den rivna mozzarellan över fisken.
Grädda fisken i ugnen i cirka 20-25 minuter, eller tills fisken är genomstekt och mozzarellan har smält och fått fin färg.
Strö över hackad persilja innan servering.
Servera gärna med potatis, ris eller en fräsch sallad.