Kombinationen ajvar, körsbärstomater och mozzarella är så gott. Och med den milda fisken blir detta en höjdare för hela familjen!
Detta mina vänner, så himla gott!
Jag har ju recept på liknande med både lax och kyckling – favoriter sedan många år. Ajvar ger så mycket smak i maträtter som denna.
Jag använde fryst torskrygg som fick tina snabbt: 30 minuter i kallt vatten innan tillagning. Detta ger bäst smak och konsistens.
Jag rimmade även torsken för att få en jämn sälta och fast fisk.
Lämplig mängd är 0,5-1 dl salt per liter vatten. Låt fisken ligga i ca 30 minuter. Torka av överflödigt vatten innan tillagning.
Löken får fräsas lite i smör och sedan rörs ajvar, grädde & creme fraiche ner.
På med denhärliga krämiga såsen över den tinade och rimmade fisken.
Strimlad paprika och halverade tomater tillsammans med riven mozzarella fördelas över fisken och skjuts in i ugnen!
Efter 20 minuter är fisken klar!
Glömde persiljan 🙂 Men den strödde jag på efteråt som ni ser.
YUM YUM YUM!
Invigde mina nya tallrikar – ÄLSKAR!! HÄR hittar ni dem till just nu grymt bra pris!
Här kommer receptet!
Skriv utKrämig ugnsbakad torskrygg med ajvar, körsbärstomater och mozzarella
Ingredienser
- 400 g torskryggfiléer (färska eller tinade)
- Salt och peppar
- 1 gul lök, hackad
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl crème fraiche
- 1 dl ajvar, gärna stark
- 1 röd paprika (färsk), strimlad
- 10 körsbärstomater, halverade
- 100 g mozzarella, riven
- 2 msk hackad persilja till garnering
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C. Lägg torskryggfiléerna i en smord ugnsform. Krydda med salt och peppar.
Fräs den hackade löken i lite olja tills den blir mjuk och genomskinlig. Tillsätt grädde, crème fraiche och ajvar. Låt sjuda i några minuter och smaka av med salt och peppar.
Häll ajvarsåsen över fisken. Fördela de halverade körsbärstomaterna, paprikan och den rivna mozzarellan över fisken.
Grädda fisken i ugnen i cirka 20-25 minuter, eller tills fisken är genomstekt och mozzarellan har smält och fått fin färg.
Strö över hackad persilja innan servering.
Servera gärna med potatis, ris eller en fräsch sallad.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)