Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig Toskansk lax med spenat och tomater


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6-8

Ingredienser

1 kg laxfilé
salt och peppar
1 msk torkad basilika
1/2 citron, saften
4 vitlöksklyftor finhackade
2 gula lökar finhackade
1 dl vin, vitt
5 dl grädde
1/2 msk tomatpuré
3 msk konc. fond (jag hade grönsak)
2 dl soltorkade tomater, grovt hackade
salt och peppar
100 g babyspenat
200 gr. romanticatomater
3 dl färskriven parmesan


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Lägg laxen i en ugnsform. Krydda med salt, peppar och torkad basilika. Pressa en halv citron över.
Fördela spenaten över.
Fräs lök och vitlök i lite smör. Det ska inte få så mycket färg utan bara mjukna. Rör ner vinet och låt reducera 2-3 minuter på medelvärme. Rör ner grädde, tomatpuré, fond, soltorkade tomater och smaka av med lite salt och peppar.
Häll sedan såsen över lax- och spenat.
Halvera tomaterna och lägg över. Riv osten och strö över. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
Servera med valfritt tillbehör.