God morgon!
Jag har redan bakat två omgångar bullar! Nu tror jag bestämt att jag fick till dem! Så receptet kommer senare.
Man skulle kunna tro att luften gick ur mig efter bokplåtningsdagarna men nästan tvärtom! Är riktigt pepp på matlagning just nu!
För tillfället går crockpoten varm, så himla skönt att låta allt sköta sig själv!
I förrgår blev det Bolognese och igår den här enkla men goda kycklingen med ljuvliga smaker av soltorkad tomat, vitlök och parmesan.
Såsen är en röra på creme fraiche, färskost och parmesan.
3 timmar senare är kycklingen klar! I med lite babyspenat och det är bara att hugga i!
Har man ingen crockpot så går det bra att tillaga på spisen.
Krydda då kycklingen och stek i smör i stekpanna, ca 8 minuter på varje sida. Ta upp på tallrik.
Rör ner övriga ingredienser och låt såsen puttra ihop några minuter. Lägg tillbaka kycklingen, lägg på ett lock och låt kycklingen gå varm i såsen på låg värme ca 5-7 minuter. Rör ner babyspenat innan servering och toppa med lite extra riven parmesan och soltorkad tomat.
Servera med valfritt tillbehör!
Vi hade bara en sallad med feta men man kan ju servera allt från ris, pasta till ugnsrostade grönsaker eller klyftpotatis.
Här kommer receptet!
Skriv utToskansk kyckling i Crockpot
Ingredienser
1 msk olivolja
4 stora kycklingfiléer
1 tsk salt
1 tsk italiensk salladskrydda (oregano fungerar fint)
1 tsk paprika
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
2 krm svartpeppar
2 dl creme fraiche
50 g färskost
3/4 dl strimlade soltorkade tomater
1 dl riven parmesan
70 g babyspenat
Instruktioner
Ringla lite olivolja i botten på din Crockpot.
Lägg kycklingfiléerna i botten.
Blanda ihop kryddorna i en liten skål och sprinkla jämnt över kycklingen.
Blanda creme fraiche med färskost till en slät röra, blanda sedan med strimlade tomater och riven parmesan och fördela röran på kycklingen. Sätt crockpoten på LÅG i 3 timmar. Innertemperaturen på tjockaste delen av kycklingen ska vara på 70 gr. Rör ner babyspenat innan servering och toppa gärna med lite extra riven parmesan och lite soltorkad tomat.
9 kommentarer
Hej Åse. Jag har två frågor ang denna toskanska kycklingrätt. Jag har gjort den 2 ggr och smaken är underbar. Men, när jag blandat CF och färskost (philadelphia) så blir den smeten vit. På din bild ser smeten laxrosa ut. Vilken färskost /CF använder du?
När grytan är klar så ser såsen ut som att den har skurit. Varför? Jag skulle inte bjuda på denna rätt just pga det.
Mvh Susanne
Hej!
Du blandar ju cf, färskost med strimlade tomater och riven parmesan. Soltorkade tomater ger ju färg. Du har även paprika på kycklingen som ju kommer ge såsen färg. Att såsen skär sig kan bero på crème fraichen, prova att byta ut mot grädde.
Hej! Kan man dubbla kyckling receptet i slowcockern? Har stor familj😅
Mvh
Madde
Absolut! Inga problem.
Hej!
Har precis köpt instant pot från amazon så kul att det kommer fler sånna här recept. Jag har ju en annan modell… ” men motsvarar ”låg” slow cook?
Förlåt sent svar! Hade missat din kommentar. LÅG är slowcocker ja men man har även HIGH funktion i många slökokare..
Å det där såg riktigt gott ut! Det ska jag testa.
Har du något bra recept på bolognese i crockpoten som blir så där härligt mustig?
Mvh
Anna
Yes! Här! https://www.56kilo.se/spaghetti-bolognese-i-crockpot/
Ersätt chutney med rödvin så blir den riktigt mustig!
Stort tack för svaret!
Ska testa denna med rödvin 🙂
Mvh
Anna