Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig, sagolik kräftsoppa


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 portioner (6 om det är förrätt)

400 g Kavli kräftost
2 dl creme fraiche
1 burk kräftstjärtar
2 stora morötter
Redning: 100 g naturell färskost
3 msk skaldjursfond alt 2 fiskbuljongtärningar
1 liter vatten
1 knippe dill


Instruktioner

Grovriv morötterna och låt dem fräsa i smör och mjöl i stor kastrull.
Späd med vatten, fond/buljong och cayennepeppar efter smak (det ska vara lite sting i den!) och låt koka upp en stund på medelvärme.
Lägg sedan i mjukost och fraiche och låt småputtra ännu en stund, här brukar jag köra med stavmixern i soppan för jag vill ha den relativt slät.
Stäng av plattan och lägg i hackad dill och grovhackade kräftstjärtar. Servera som den är eller med en bit baguette!