HAPPY månda’ vänner!
Första måndagen i november och jag är som vanligt peppad för en ny månad haha!
Utsövd och pigg och glad idag, stor skillnad mot förra måndagen efter omställning till vintertid.
Hoppas ni alla haft en fin höstlovsvecka om ni haft det. Nu är mina barn tillbaka till skolan igen och rutinerna är back on track!
Börjar ni bli lite julsugna? Jag börjar så smått faktiskt!
Tror lite att det är den här nya verkligheten som vi lever i där vi inte umgås så mycket med andra längre så hemmet och det här blir ännu viktigare att må bra i.
Tjejerna sa i går att de vill börja julbaka så vi får väl börja med det lite så smått!
I går när jag gjorde den här rätten så kom just Alice ner och sa att det luktade lussekatter 😜
TIPS! BRA pris på den här Le Creuset grytan IDAG (16/12) HÄR!
Endast fram till midnatt!
Till vardags serverar jag rätten med bönpasta eller varför inte en god sallad? Till helg är olika varianter av pasta gott! Välj just det ni mår bra av.
Tips på pastatallrik HÄR – älskar djupa pastatallrikar!
Här kommer receptet!
Skriv utKrämig kycklinggryta med saffran- och tomat
- Portioner: 6
Ingredienser
1 kg kycklingfiléer
2 schalottenlökar
2 klyftor vitlök
6–7 st soltorkade tomater
matfett
3 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 dl passerade tomater
1 g saffran (två paket)
1–2 msk tomatpuré
1/2 dl vitt vin
1,5 msk kycklingfond
2–3 msk sweet chili (gärna med mindre socker)
salt, peppar
1/2 msk torkad oregano
10 romantica tomater
Instruktioner
Finhacka lök och vitlök. Putsa kycklingen och skär i strimlor.
Strimla soltorkade tomater.
Fräs kycklingen i stekpanna med 1 msk matfett, lägg över i gryta.
I samma panna fräs vitlök, lök och rör ner saffran och soltorkade tomater. Lägg över i grytan med kycklingen.
Rör ner övriga ingredienser och smaka av med salt, peppar och oregano, Låt allt puttra ihop ca 15 minuter och servera sedan med valfritt tillbehör. Riven parmesan är gott att strö över.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
12 kommentarer
Hej! Stämmer det verkligen att det skall vara 2 g saffran. Känns mycket:)
Yes receptet stämmer! 2 påsar.
Jag har bara sett saffran med 0,5 gram i varje påse. Tyckte det blev mycket med 4 påsar😁. Men maten blev riktigt uppskattad, hela familjen gillade den och det tillhör inte vanligheten ✨
Haha men duuuuuu, det är ju jag som gjort en tankevurpa 🥴😅 Två påsar är ju 1 gram så klart!
Nåväl, nu fick ni er mycket av det nyttiga saffranet, hoppas inte ni somnade hela högen – saffran sägs ha en lugnande effekt 😉 SorrY! Jag ändrar!
Hej!
Åh, vad gott det ser ut!
Jag längtar också lite till att börja julpyssla nu 🙂
Kram Cecilia
Ja visst gör man? 🎄💫
Håller med!! Låter supergott!! Skulle vilja fråga om din och Annas bok lchf 2.0, finns den någonstans att få tag i? Jag har fisk och veg men skulle vilja ha den tidigare. Ha en fin helg alla!!
Hej! Apropå jul så har jag tänkt ge sambon en sous vide i julklapp och undrar om du har några tips? Bör man t.ex. ha en vakuum-packare eller funkar det bra utan? Något annat som är bra att tänka på innan man köper? 🙂
Hej Jennifer!
En vacuumpackare är bra att ha tycker jag! Det känns alltid tryggast att ha maten förpackad i påsar anpassade för sous vide och där man säkerställer att inget vatten kommer in.
Oh………maj………..gad…..! HUR gott såg inte det där ut! DET måste jag göra i helgen! Alltså, saffran är ju bara min favvokrydda assoluta……….tillsammans med basilika…….*L* Jag skulle kunna äta fiskbullar/lever/lutfisk osv osv om den var kryddad med saffran………..*S*
Jamen verkligen! Basilika är ju så gott med saffran! Haha ja saffran är en magisk krydda som skapar mersmak! =)
Hej! Apropå jul så funderar jag på att ge sambon en sous vide i julklapp och undrar om du har några tips? Bör man t.ex. ha en vakuum-packare eller funkar det bra ändå? Något särskilt man bör tänka på när man köper? 🙂