Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig pestokyckling med fetaost & soltorkade tomater


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

6 kycklingfiléer
4 dl grädde
100 g grön pesto
100 g fetaost (eller liknande vitost)
100 g soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
1 msk kycklingfond eller ½ tärning
1 tsk citronsaft
Salt & svartpeppar
Smör eller olja till formen

Till servering:
Pasta (t.ex. tagliatelle, fusilli eller penne)
Färsk basilika eller persilja
Eventuellt lite rostade pinjenötter eller riven parmesan


Instruktioner

Sätt ugnen på 200°C. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och bryn dem snabbt i en stekpanna tills de fått lite färg. Lägg över i en smord ugnsform.
Blanda ihop grädde, pesto, riven vitlök, kycklingfond och citronsaft. Hacka de soltorkade tomaterna grovt och vänd ner i såsen. Smaka av med peppar och ev. lite salt beroende på pestons sälta.
Häll såsen över kycklingen och smula över fetaosten.
Ställ in i mitten av ugnen och låt bakas i cirka 30–35 minuter, tills kycklingen är genomstekt och såsen bubblar vackert.
Ta ut och skär eventuellt kycklingen i skivor.
Om du serverar pasta tilll:
Koka pastan under tiden och spara gärna lite av pastavattnet att späda såsen med om du vill.
Toppa med färska örter, och vill du så kan du strö över lite rostade pinjenötter eller parmesan för extra lyx.