Krämig pestokyckling med fetaost & soltorkade tomater

av Åse

Ni vet ju vid det här laget att jag älskar enkla men smakrika rätter – sådana som känns lite extra men som inte kräver en hel eftermiddag i köket. Den här pestokycklingen med fetaost och soltorkade tomater är precis en sån rätt. Så krämig, så god och så himla lätt att svänga ihop!

Jag gjorde den i veckan och serverade med pasta som suger upp den goda såsen – och alla åt med god aptit. Fetaosten smälter ner lite i såsen, de soltorkade tomaterna ger djup och sötma, älskar den här smakkombon!

Det här är ett sådant recept som passar lika bra till vardag som till helgmiddagen.
Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig pestokyckling med fetaost & soltorkade tomater


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

6 kycklingfiléer
4 dl grädde
100 g grön pesto
100 g fetaost (eller liknande vitost)
100 g soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
1 msk kycklingfond eller ½ tärning
1 tsk citronsaft
Salt & svartpeppar
Smör eller olja till formen

Till servering:
Pasta (t.ex. tagliatelle, fusilli eller penne)
Färsk basilika eller persilja
Eventuellt lite rostade pinjenötter eller riven parmesan


Instruktioner

Sätt ugnen på 200°C. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och bryn dem snabbt i en stekpanna tills de fått lite färg. Lägg över i en smord ugnsform.
Blanda ihop grädde, pesto, riven vitlök, kycklingfond och citronsaft. Hacka de soltorkade tomaterna grovt och vänd ner i såsen. Smaka av med peppar och ev. lite salt beroende på pestons sälta.
Häll såsen över kycklingen och smula över fetaosten.
Ställ in i mitten av ugnen och låt bakas i cirka 30–35 minuter, tills kycklingen är genomstekt och såsen bubblar vackert.
Ta ut och skär eventuellt kycklingen i skivor.
Om du serverar pasta tilll:
Koka pastan under tiden och spara gärna lite av pastavattnet att späda såsen med om du vill.
Toppa med färska örter, och vill du så kan du strö över lite rostade pinjenötter eller parmesan för extra lyx.

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

Annons för TrendRehab
IR_KAMPANJ - tom 31/3!
Min kod 56KILO ger 20% rabattALLT. Just nu nedsatta priser på IR produkter vilket innebär hela 26% rabatt och uppåt.
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.