Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig pasta med tomatsås och burrata


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

3 vitlöksklyftor
1 schalottenlök
400 g romanticatomater
2 msk mörk balsamvinäger, olivolja
1 dl Mutti pastasås (eller passerade tomater alt Mutti körsbärstomater)
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
23 msk vitt vin (kan uteslutas men rekommenderas)
2-3 msk vispgrädde
1 msk finrivet citronskal (+ ev extra till servering)
2 krm chiliflakes
1/2 tsk salt
4 portioner valfri pasta (ca 300-400 g torr vikt)
2 st burrata (à 100 g)
1,5 dl riven parmesan
1 näven hackad basilika
Till servering: svartpeppar, hela basilikablad

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Lägg 200 gr. romanticatomater i en ugnsform, ringla balsamvinäger och olivolja på och sätt in i ugnen i ca 15 min eller under tiden pastan tillagas.
Skala vitlöksklyftorna och schalottemlöken och finhacka dem. Fräs i olivoljan.
Halvera 200 gr. romanticatomater och rör ner i pannan med tomatpurén. Låt puttra ihop i 5 minuter, när tomaterna är mjuka rör ner pastasåsen och vitt vin, citronskal, grädde, hackad basilika, chiliflakes och salt och låt allt småputtra i ytterligare 5 minuter. Koka pastan i lättsaltat vatten under tiden.
Blanda ner pastan i tomatsåsen och rör ner riven parmesan.
Lägg upp på djupa tallrikar, fördela buratan över, dra några varv med svartpepparkvarnen och ringla olivolja över. Garnera med basilikablad och riven citron.