Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig pasta med svamp och gorgonzola


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600 g lövbiff
250 g svamp (jag tog champinjoner)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 tsk smör/olja att steka i
1,5 msk kalvfond
1 dl kavli grädädelost
1 msk dijonsenap
1 tsk kinesisk soja (eller 1 msk japansk soja)
1 dl creme fraiche
1 dl vatten
smaka av med salt och peppar
Topping: 4 msk gorgonzola


Instruktioner

Strimla lövbiff, hacka lök och vitlök. Skiva svampen.
Strimla lövbiffen.
Fräs svamp, lök och vitlök i lite matfett och lägg över i liten gryta. Stek lövbiffen i resterande matfett, ha inte för mycket kött i utan stek gärna i omgångar och på hög värme. Lägg över i grytan.
Fyll på med creme fraiche, mjukost, vatten, fond, senap och smaka av med salt och peppar.
Servera med valfri pasta och gärna med god ruccola.