LILLÖRDA’!
Jag har tagit fram kyckling #frystömning så det får bli middagen idag!
Jag och Daniel firade 16 år som gifta i fredags! Vi firade hemma med ”lilla familjen” (dvs vi som bor här) med god mat, Talang på TV. I lördags var sedan de stora barnen här med sina respektive. I söndags var vi nere i Malmö och hängde ute med Daniels mamma ❤️
Men jag börjar med FREDAG! Vår bröllopsdag!
Den goda fördrinken ska ni få recept på senare till ”FREDAGSDRINKEN”
Daniel hade köpt med sig havskräftor från Borgmans Fisk, de kommer från Fiskgrossisten som vi brukar handla från direkt, de har galet stora fina havskräftor! Som humrar! 🤣
Det här är en magiskt god festmåltid! Man kan servera pastan som den är (och använda den pastan man mår bra av!) och vid extra festliga tillfällen servera den med gratinerade havskräftor!
Redo för ugnen!
5 minuter senare var de klara.
Ett av våra favoritbubbel är Alexandre Bonnett!
Detta var SÅ galet gott!! Egentligen skulle vi även haft blåmusslor i pastan så det kan man ju lägga till för ännu festligare rätt =)
YUM YUM YUM!
Skriv utKrämig pasta med örtgratinerade havskräftor
- Portioner: 4
Ingredienser
200 gr. havskräftstjärtar
4 portioner pasta (valfri sort)
1 vitlöksklyfta
1 schalottenlök
1–2 tsk sambal oelek
200 gr. romanticatomaterna, halverade
1/2 dl tomatsås (jag använder Mutti pizzasauce)
1 msk tomatpuré
1 dl grädde (eventuellt mer för krämigare pasta)
1/2 dl vitt vin
2–3 msk hummerfond
salt, peppar
Till servering:
2 dl riven parmesan och 1 knippe klippt bladpersilja
Gratinerade havskräftor:
4–8 havskräftor (beroende på storlek)
150 g smör, rumstempererat
4 vitlöksklyftor, pressade
1,5 msk dijonsenap
2 krm cayennepeppar
1/2 dl finhackad basilika
1/2 dl finhackad persilja
rivet skal av 1/2 citron
1/2–1 tsk örtsalt
1/2 dl riven lagrad ost tex västerbotten
Instruktioner
Sätt ugnen på 250 g
Börja med pastan:
Koka pastan eller förbered 4 portioner färskostpasta för lågkolhydratversion.
Skär havskräftstjärtarna i grova bitar. Halvera romanticatomaterna. Finhacka vitlök och schalottenlök och fräs mjuka i smör i en stor traktörpanna. Rör ner tomaterna och låt fräsa en stund med lök- och vitlöken.
Rör ner sambal oelek, tomatpuré och fräs en stund. Häll i tomatsåsen, vitt vin, grädde, hummerfond, låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Blanda ner pastan och kräftstjärtar. Dra bort från plattan.
Klyv havskräftorna på längden.
Lägg dem med skalsidan ner i en ugnssäker form. Knäck klorna.
Vispa upp smöret och blanda med vitlök, dijon, cayenne, basilika, persilja, citronskal och örtsalt.
Bred smöret över kräftorna. Strö ost över. Gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min tills smöret smält.
Lägg upp pastan på en stor form, strö bladpersilja över och parmesan. Lägg havskräftorna ovanpå pastan och servera.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
8 kommentarer
Fantastiskt gott, bra RoI. =) Stort Tack!
En riktig ”Håll käften pasta” helt suverän
Härligt att det smakade! =)
Tack ännu en gång för ett recept som jag måste testa, har lagat ganska många och de är så super goda.👍😍
En fråga bara, menar du en 1/2 flaska vitt vin?
Ha en fortsatt mysig söndag!🌷
Hej camilla! Roligt att du uppskattar!
Nej det är 1/2 dl =) jag har uppdaterat receptet! tack för att du uppmärksammade 🥰
Åh så smarrigt!! Grattis igen 💗 minns det som ihåg 💗 pussåkram
Jaaaaa! Fina minnen!🥰 ❤️❤️❤️ pussåkram