Ingredienser
– 300 g valfri pasta eller pastasubstitut
– 300 g fryst, hackad spenat
– 300 g kallrökt lax, strimlad
– 100 g naturell färskost
– 1 dl grädde
– 2 dl crème fraiche
– 1 vitlöksklyfta, riven eller pressad
– Rivet skal från 1 ekologisk citron
– Salt & svartpeppar
– Parmesan till servering
Instruktioner
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Värm grädde, crème fraiche och färskost i en stor panna på medelvärme. Tillsätt spenaten (direkt från frysen) och låt den tina helt i såsen.
Rör ner vitlök och smaka av med salt, peppar och citronskal. Låt allt sjuda några minuter tills såsen är krämig.
Vänd ner pastan och den strimlade kallrökta laxen precis innan servering så att laxen blir lätt ljummen men inte kokt.
Toppa med färskriven parmesan och gärna lite extra citronzest eller färsk dill om du har.