Krämig Oxfilépasta

av Åse

God förmiddag – LÖRDAG!

Det blev några dagars paus från mig men så är det ibland!
Jag har en hel del att uppdatera er med som jag inte hunnit med, tex Alperna 😅 Ska göra mitt yttersta att komma i fas nu i veckan.

Först ut är vår Alla Hjärtans middag!
Jag börjar med huvudrätten =) Smarrigt!
Man väljer själv vilken pasta man vill ha – jag tycker att lasagneplattor av bönpasta är perfekt substitut för papardelle (bredare tagliatelle) Klipp de kokta plattorna till remsor bara! VOILA! Det gör vi ofta när vi äter pasta.

Detta var så himla gott! Man kan så kart använda annat kött än oxfilé! Rostas, ryggbiff etc.
Detta blir en smakrik pasta utan att simma i gräddsås – det är personligen så jag tycker att en pastarätt ska vara men självklart kan man göra den ännu såsigare genom att öka såsen lite =)

Här kommer receptet! Berätta gärna nedan om ni blir sugna på att prova eller provar receptet!

💕

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig oxfilépasta


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 2 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

500 g oxfilé
2 schalottenlök, finhackad
300 g färsk svamp
smör att steka i
1 vitlöksklyfta, finhackad
1,5 msk konc. oxfond
1 dl rött vin
2 msk japansk soja, gärna tamari
3 dl grädde
1 dl pastavatten (skippa om inte vetemjölspasta används)
ev lite Redning
1 dl hackad bladpersilja
salt och peppar
Rikligt med Parmesanost
500 g torkad pasta
Ruccola 


Instruktioner

Putsa oxfilén och skär den i mindre bitar. Bryn den hastigt i en het panna med en klick smör. Ta upp och lägg på en tallrik.
Finhacka schalottenlöken och skär svampen i mindre bitar. Stek detta i samma stekpanna, på medelvärme.
När svampen vätskat sig och svamp och lök fått lite färg, tillsätt en klick smör och lägg i finhackad vitlöken och låt den steka med
Koka pastan, spara 1 dl pastavatten innan pastan hälls över i durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen, låt stå på lägsta värmen på spisen.
Slå på rött vin, fond, soja och grädde. Låt allt koka ihop under cirka 10 minuter tills du fått en tjock, krämig pastasås. Späd med 1 dl pastavatten. Rör ner köttet i såsen och låt puttra upp.
Hacka persilja  och rör ner cirka hälften tillsammans med den kokta pastan i såsen. Rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp pastan på tallrikar med ruccola. Riv parmesan och strö över tillsammans med hackad persilja över.
Servera.

7 kommentarer

Peter 29 oktober, 2022 - 14:47

Supergott !!!






Svara
Sofia 21 februari, 2022 - 19:30

Verkligen äääälskar din blogg och alla recept, men saknar vardagsrätter. Vad äter ni till vardags? Vill se allt.

Svara
Åse 21 februari, 2022 - 19:38

Arkivet är fuuuuuullt av vardagsrätter! Finns rätter med kassler, korv men för mig är riktig mat vardagsmat också dvs kött, fågel, fisk, soppa, potatis, grönsaker. Korv & makaroner är inte riktigt min stil.
I kväll äter vi laxfiléer i ugn med citronsås och till det potatis & broccoli. Vardagsmat för oss 🙂

Svara
Catti 19 februari, 2022 - 22:38

Jättegott!! Använde lövbiff i tunna strimlor, blev perfekt! Tack för ett gott recept!






Svara
ÅsaS 19 februari, 2022 - 19:01

Åh, det låter som ”min” oxfilépasta, fast jag kör utan rödvin. SÅ HIMLA GOTT, enkelt och snabblagat. Precis som jag vill ha det!
Kram 💕

Svara
Marica Dahlström 19 februari, 2022 - 18:35

God mat och mitt favoritvin 👏🏻

Svara
Jeanette 19 februari, 2022 - 18:00

Blir jättesugen! Sätter upp denna på nästa veckomeny 😊 Trevlig lördag!

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.